İMSAD/ İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Genel Kurulu Yapıldı




























İMSAD, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin 22. Genel Kurulu, 23 Haziran 2005 tarihinde İstanbul’da yapıldı. Genel Kurul’da Derneğin 01 Haziran 2005-31 Aralık 2006 dönemi yeni Yönetim ve Denetim Kurulları seçimleri yapıldı. Yeni Yönetim Kurulu ilk toplantısını 28 Haziran 2005’te yaptı ve Yönetim Kurulu görev dağılımı belirlendi. Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden İnş. Müh. Mete Galip Sayıl seçildi.

2003-2004 yılı döneminde İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, Haziran 2004’den bu yana ise İMSAD Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Mete Galip SAYIL yeni dönemde de Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. İstanbul Alman Lisesi ve 1983 yılı Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olan Mete Galip Sayıl, 1988 - 1994 yılları arasında sahibi olduğu Mete Dış Ticaret İnş. San. firmasında inşaat malzemeleri ithalatı ve pazarlaması konusunda faaliyet gösterdi. Profesyonel çalışma hayatında Enka ve Feniş firmalarında görev yapan Mete Galip SAYIL, Ocak 2000 tarihinden bu yana Degussa Yapı Kimyasalları firmasında pazarlama ve satıştan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürüyor.

Göreve yeniden seçilmesi nedeniyle bir basın açıklaması yapan İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mete Galip SAYIL, inşaat malzemesi sektöründe AB uyumu doğrultusunda yapılan çalışmaların sürdüğünü ve İMSAD’ın bu konuda önemli görevleri bulunduğunu belirtti. Türkiye’nin AB müzakere sürecinde her fırsatta sivil toplum örgütlerinin öneminin ortaya konulduğunu vurgulayan Mete Galip SAYIL, İMSAD’ın CEPMC, Avrupa İnşaat Malzemesi Üreticileri Konseyi üyeliğinin büyük önem taşıdığını söyledi. Bu üyelikle birlikte sektörle ilgili gelişmelerin takip edildiğini ve ülkemizdeki ilgili kamu kurumları, sektörel dernek ve birlikler ve üreticilerle bu gelişmelerin paylaşıldığını, İMSAD’ın CEPMC toplantılarına aktif olarak katıldığını belirtti. CEPMC ile asil ve ortak üyelerinin, İMSAD'a ve ülkemizin Avrupa Topluluğu'na üyeliği konusunda destek verdiklerini belirten SAYIL, bu desteğin değerlendirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini bildirerek, bu konuda ilgili herkesin katkısının beklendiğini açıkladı.

Diğer taraftan geçtiğimiz yıl Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından Yapı Malzemesi Yönetmeliği teknik şartnamelerinin hazırlanmasına katkı sağlamak amacıyla kurulan Yapı Malzemeleri Teknik Komitesi, YAMTEK’de de sektörü İMSAD’ın temsil ettiğini belirten SAYIL, YAMTEK’in de oluşturulan Teknik Alt komitelerle çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

İMSAD’ın gerek CEPMC ve gerekse YAMTEK üyeliği nedeniyle sektörde üstlendiği şemsiye örgüt çalışmalarını sürdüreceğini belirten SAYIL ayrıca haksız rekabet, sanayideki enerji ve istihdam maliyetlerinin yüksekliği, kayıtdışılığın kayıt altına alınması gibi sanayicileri direk ilgilendiren ve uluslararası platformlarda önlerinde engel teşkil eden sorunların çözümü ile ilgili İMSAD’ın çalışmalarına öncelik vereceğini açıkladı.

İnşaat malzemeleri sektörünün güçlü yanlarının uluslararası düzeyde rekabet edebilir kalite ve kapasite olduğunun altını çizen Sayıl, uluslararası platformda ülkemizin ulaşmak istediği seviyeye gelebilmesi için inşaat sektörünün önünün açılması gerektiğini, yurtiçinde de en önemli sorunlarımızın başında gelen istihdam sorununun aşılabilmesinin ancak lokomotif sektör olan inşaat sektörünün gelişmesi ile mümkün olabileceğini belirtti.