İMSAD Üyeleri Romanya’daki İşbirliği Olanaklarını Değerlendirdi



Türk-Romen İş Forumu, DEİK’in ev sahipliğinde TOBB Plaza’da 28 Ekim 2008 tarihinde düzenlendi. İMSAD Genel Sekreteri Selda Başbuğoğlu açılışta Türk inşaat sektörünü, Türk inşaat malzemesi sanayinin dünya pazarlarındaki yerini ve büyüklüğünü anlatan bir sunum yaptı.

Türkiye-Romanya İş Forumu, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) liderliğinde yürütülen EUbuild Projesi’nin ortağı olan Romanya’da müteahhitlerin temsilci kuruluşu Romanya Müteahhitler Birliği (Romanian Builders and Contractors Association- ARACO) üyeleri ile İMSAD üyelerinin katılımıyla yapıldı.

Forum, her iki ülkede gelişen projeler hakkında görüşmek ve karşılıklı işbirliğini artırmak amacıyla, DEİK’in ev sahipliğinde 28 Ekim 2008 tarihinde İstanbul’da, 31 Ekim 2008 tarihinde ise Antalya’da gerçekleştirildi. Forumun İstanbul ayağında yirmi beş Romen iş adamı, İMSAD üyesi sanayicilerle görüşerek Romanya pazarı ve yatırım olanakları hakkında bilgi verdiler. Romanya’da yatırım imkanlarının tanıtımı ve işbirliği açısından önemli bir fırsat yaratan bu toplantıda, özellikle inşaat sektörü ile ilgili yeni fırsatların ön plana çıkarılmasına çalışıldı. Görüşmelerde Romanya’nın AB üyeliğine kadar dondurulmuş olan altyapı ve üstyapı çalışmalarının AB’den temin edilen finansman ile tekrar canlandığı, bu durumun Türk firmaları için işbirliği imkanı sunduğu vurgulandı.