İMSAD Yapı Malzemeleri Yönetmeliği Revizyonu’nu İlk Kez Masaya Yatırıyor



İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) 25-26 Kasım 2008 tarihlerinde “Yapı Malzemeleri Yönetmeliği ve CE” konulu iki günlük eğitim düzenliyor. Avrupa Komisyonu’nun Yapı Malzemesi Yönetmeliği Revizyonunda geldiği son nokta yabancı ve Türk uzmanlar tarafından masaya yatırılacak.

Avrupa Komisyonu’nun Avrupa ekonomik bölgesinde inşaat malzemelerinin serbest dolaşımının önündeki tüm düzenleyici ve teknik engellerin kaldırılmasına yönelik olarak başlattığı Yapı Malzemesi Yönetmeliği Revizyonundaki son durumu EUbuild Projesi kapsamında İMSAD; proje ortaklarının, yabancı ve Türk uzmanların katılımıyla masaya yatıracak.

TOBB Plaza’da  “Yapı Malzemeleri Yönetmeliği ve CE” konulu iki günlük eğitime Komisyonda devam eden revizyon sürecinin birebir içinde yer alan Avrupa Teknik Onaylar Topluluğu(EOTA) Başkanı ve Alman Yapı Teknolojileri Enstitüsü(DIBt) Başkan Yardımcısı Hans-Joachim Seyfert ile Avrupa İnşaat Malzemesi Üreticileri Konseyi(CEPMC) Teknik Müdürü Pascal Bar katılarak son durumu katılımcılarla paylaşacak.

Eğitimde Bayındırlık Bakanlığı yetkilileri, yerli Onaylanmış Kuruluşlar ile üreticiler de revizyon ve uygulamaların Türkiye’deki yansımasının nasıl olacağını tartışacaklar.