Indesit Company'e İki Ödül



Foto: Indesit Company CEO’su Andrea Merloni, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ile

Teknik Komite tarafından İtalya’nın en başarılı girişimcisi olarak nitelendirilen Indesit Company’nin CEO’su Andrea Merloni’ye Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından Roma Palazzo del Quirinale’de düzenlenen bir törenle 'Prize of Prizes' ödülü verildi. Indesit Company CEO’su Andrea Merloni yaptığı konuşmada, “Bu tarz ödüller firmamızın inovasyon yönündeki devamlı ilerleyişinin tanınmasında önemli rol oynuyor” dedi. 2010 yılı 'Büyük Girişimci' kategorisinde düzenlenen 'Premio Imprese x Innovation' ödül töreninde Indesit Company’nin sistematik ve entegre inovasyon yönetimindeki başarısından dolayı ödüle layık görüldüğü ve bu başarının kalite ve müşteri memnuniyetini artırmada rekabetçi güç olarak kullanılmasının Indesit Company’yi başarıya götürdüğü belirtildi.

Indesit, her yıl yatırımlarının üçte birini yeni ürünlerinin Ar-Ge’sine ayırıyor. Her sene piyasaya sürdüğü yüzlerce yeniliği Ar-Ge departmanlarında çalışan yaklaşık 600 kişilik bir grup hayata geçiriyor ve bu sayede bir yılda firma patentleri yüzde 30 oranında artıyor. Indesit Company’nin inovasyon yönetimi, tüm ürünlerde dizayn, kullanım ve geri dönüşüm alanlarında kendini gösteriyor. Yeni ürün geliştirme sürecinde çevreye duyarlılık, kullanım kolaylığı, ergonomik tasarım, esneklik ve estetik gibi faktörler göz önüne alınıyor. İnovasyona bu şekilde yoğun olarak odaklanmak firmanın piyasa gereksinimlerine hemen yanıt vermesini ve önceden tahmin etmesini sağlıyor.

'2010 Yılın Ürünü Ödülü'nü almaya hak kazanan Hotpoint-Ariston Openspace fırınlar tasarımı, yüksek teknolojisi ve çevreye duyarlılığı ile dikkat çekiyor. Özel separatörle 2 fırına dönüştürülebilen Openspace bölmeler, ayrı ayrı kullanılma imkanı oluşturarak enerji tasarrufu sağlıyor. Estetik açıdan dikkat çeken ürün, özel separatörü sayesinde yemeklerin tat ve kokularını karıştırmadan aynı anda pişirebiliyor. Firmanın hem tasarım hem yüksek performans açısından sıyrılan ve '2009 Gran Premio Marketing e Innovazione' ödüllerinin 'Büyük Mutfak Eşyaları' kategorisinde 'Yılın Ürünü' seçilen buzdolabı Hotpoint-Ariston Quadrio, benzersiz tasarımı, kullanım kolaylığı ve çevre dostu oluşuyla fark yaratıyor. '2006 Avrupa’nın En İyisi Ödülü' ve '2007 Clio Ödülleri' gibi 6 farklı ödül alan Hotpoint-Ariston Aqualtis Çamaşır Makinesi de Indesit Company’nin tasarım alanındaki başarılarının önemli kilometre taşlarından birini oluşturuyor.