Indesit Türkiye'de 50 Milyon Avronun Üzerinde Yatırım Yapacak



Indesit Company Yönetim Kurulu Başkanı Andrea Merloni, Indesit Company Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Neriman Ülsever ve Indesit Company Türkiye Ülke Müdürü Andrea Ojetti, Antalya'da düzenlenen bayi toplantısında, yeni ürünlerin tanıtımını yaptı. Merloni, Indesit'in Avrupa'nın en önemli ve en güçlü şirketlerden biri olduğunu, her türlü beyaz eşyayı üreterek Avrupa ülkeleri ile Rusya, Ukrayna, Çin, ABD ve Uzakdoğu ülkelerine de satış yaptıklarını bildirdi. Yılda 13 milyon parça üretim gerçekleştirdiklerini belirten Merloni, hacim açısından Avrupa'da sektörde ikinci, marka bilinirliği açısından da birinci durumda olduklarını söyledi. Geçen yılı 2.9 milyar avro gelirle tamamladıklarını anlatan Merloni, Avrupa'da küresel krizin sonuna gelindiğini kaydetti. Merloni ''Kriz öncesine dönmek için de hızlı çalışıyoruz. Krizdeyiz deyip duramayız. Bu havanın dışına çıkmak zorundayız. Gelirlerimiz kriz öncesindeki gibi değil ancak Avrupa'da krizden çıkmak için toparlanma süreci var'' dedi.
    
Indesit'in, Türkiye'nin de yer aldığı Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde toplam 16 tesisi bulunduğunu ifade eden Merloni, bu tesislerde 16 bin kişinin istihdam edildiğini kaydetti. Kriz döneminde ürün geliştirmeye ve ARGE çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade eden Merloni, geçen yıl 260 yeni ürünün pazara giriş yaptığını, bu trendin bu yıl da devam edeceğini bildirdi. Manisa'daki ARGE tesislerinde 60 Türk mühendisinin görev yaptığını ifade eden Andrea Merloni, sözlerini şöyle sürdürdü:
    
''Bundan sonraki süreçte, kaliteden sonra, ürünlerde enerji tüketimi ve enerji etiketleri kullanımı devam edecek. 10 yıl içinde buzdolabında enerji tüketimi yüzde 50 azalacak. Çamaşır makinesinde enerji yüzde 60, su tüketimi ise yüzde 45 azaldı. Avrupa'da müşteri hizmetlerinde 8 milyon çağrı alıyoruz. 4 milyon evi ziyaret ediyoruz.''
    
''Türkiye'deki fabrikamızla gurur duyuyoruz''
    
İndesit Türkiye Şirketi tarafından Manisa'da kurulan fabrikanın üçüncü yılında kalite ödülü kazandığını anımsatan Merloni, ''Türkiye'deki fabrikamızdan gurur duyuyoruz. Manisa fabrikamızda üretim kapasitesi 1,5 milyona ulaştı. Bunun büyük bir bölümünü ihraç ediyor'' diye konuştu. Türkiye'de pazar payı açısından çok hızlı toparlandıklarını belirten Merloni, şunları söyledi:
    
''Geçen yıl sonu itibariyle yüzde 9 pazar payına ulaştık. 2010'un son çeyreğinde yüzde 10 seviyesine çıktık. Bu trendimiz artarak devam ediyor. Hedefimiz 3-4 yılda yüzde 15 pazar payına ulaşmaktır. Sektörümüzde Türkiye'de yerel güçlü üreticiler var. Bunlarla rekabet etmek elbette güç. Son beş yılda yaptıklarımızla pazar payımızı daha da artırmak istiyoruz. Türkiye'de kalmak üzere varız. Türkiye'de 50 milyon avronun üzerinde yatırım yapacağız. Avrupa pazarına hızlı girip yükselen Türkiye'de kalıcı olmanın tadını çıkarmak istiyoruz. Türkiye; istikrarlı ekonomisi, dinamik iş gücü ve stratejik konumu sayesinde Indesit Company için en önemli ülkeler arasında yer alıyor. Türkiye'deki potansiyeli gördüğümüz için buraya önümüzdeki üç yıl içinde 50 milyon avro üzerinde yatırım yapacağız. Bu yatırımın bir kısmını üretim, yeni platformlar ve AR-GE çalışmaları için Manisa Soğutucu Fabrikası'na ayırırken, diğer bir kısmını da markalarımızı güçlendirmek adına pazarlama, reklam tanıtım ve dağıtım kanalımızı güçlendirmek için kullanacağız.''