İnenler Şaşırdı



İstanbul Çağlayan Meydanı’nda bariyerleri gören vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı. İstanbul Çağlayan Meydanı’nda trafiğin yeraltına alınması çalışmaları nedeniyle metrobüs üstgeçidinin bir tarafı kapatıldı. Vatandaşlar sert tepki gösterirken bazıları da üstgeçidin diğer tarafından inip ölmek pahasına E-5’ten karşıya geçti.

Çağlayan Meydanı’nda yapılan yayalaştırma çalışmaları nedeniyle araç trafiğine kapatılan meydan yaya trafiğine de kapatıldı. Çağlayan Metrobüs durağındaki üst geçidin meydan tarafına bakan bölümü de iptal edildi. Dün sabah durağı kullanan vatandaşlar bariyerleri görünce neye uğradığını şaşırdı. Bazı vatandaşlar, bariyerler üzerinden atlayarak üst geçidi kullandı. Ancak bu kez de E-5 kenarına inip, hayatlarını tehlikeye atarak karşıdan karşıya geçti. Bariyelerden atlayarak metrobüs durağına geçen vatandaşlar, gelen metrobüs nedeniyle de tehlike atlattı. Metrobüsten inen ve üstgeçitin kapalı olduğunu fark eden vatandaşlar, bu kez E-5’in altındaki yoldan dolaşarak karşıya geçti. Üstgeçitin kapalı olan bölümünde bekleyen polisler de zaman zaman vatandaşları yönlendirdi. Çağlayan’daki özel bir hastaneye tedaviye giden bir vatandaş “Mecidiyeköy’den gitmemiz lazımmış. Yol daha da uzadı” diye tepki gösterdi. Metrobüs işletme amiri ise, insanların duruma sinirlendiğini belirterek “Küfür de ediyorlar bize ama onlar bizim insanımız” diye konuştu.

SSK durağı

Dün sabahki görüntülerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Çağlayan Meydanı’nda trafiğin yeraltına alınması ve yayalaştırılması çalışmaları kapsamında, Metrobüs durağı geçici olarak kapatılacaktır. Yolcularımız SSK Hastanesi durağını kullanacaktır” denildi.