İnönü Caddesi Baştan Aşağıya Yenilenecek



Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı'nda yer alacak istasyonların kazı çalışmaları nedeniyle trafiğe kapanan İnönü Caddesi, metro çalışmalarının bitirilmesinin ardından tamamen yenilenecek. Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 5 yıldır tamamlanamayan metro çalışmaları nedeniyle yıpranan İnönü Caddesi'ni A'dan Z'ye elden geçirecek. Caddedeki kaldırım, yol, tretuvar düzenlemelerine ilişkin ihale Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 Şubat'ta yapılacak. Bayramyeri'nden başlayacak olan düzenleme çalışmaları Üçkuyular'da sona erecek, 240 günde de tamamlanmış olacak.

Kabuk değiştirecek

2005 yılında temelleri atılan ancak, sürekli yaşanan sözleşme fesihleri nedeniyle bugüne kadar bir türlü tamamlayanamayan Üçyol-Üçkuyular Metro çalışmaları nedeniyle, geçtiğimiz yıl Haziran'dan bu yana araç trafiğine kısmen kapalı İnönü Caddesi, metro istasyonlarının bitmesinin ardından kabuk değiştirecek.

Sadece yol değil

5 yıldır süren çalışmadan dolayı adeta köstebek yuvası haline dönen cadde, Büyükşehir Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilenecek. Çalışma kapsamında sadece yol gövdesi değil, aynı zamanda kaldırım ve tretuvarlar da yenilenecek. İnönü Caddesi'ndeki çalışmalar için 11 Şubat'ta ihaleye çıkılacak. Herhangi bir terslik olmaz ve yasal süre içinde ihale sonucuna itiraz gelmezse, İnönü Caddesi'ndeki yenileme çalışmasına Mart ayında başlanabilecek. Düzenlemenin Bayramyeri'nden başlayıp Fahrettin Altay Meydanı'na kadar devam edeceği belirtildi.

Elektrik telleri yer altına inecek

3 metre aralıklarla turunç ağacı dikilecek

6 kilometre gidiş, 6 kilometre geliş olmak üzere toplam 12 kilometrelik İnönü Caddesi'nde üst dokunun yenilenmesine ilişkin proje çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, bozulan ve yıpranan Varyant-Bayramyeri ile Üçkuyular arasındaki kaldırımları tamamen yenileyecek.

Granit küp taş

Kaldırımlarda, kaplama malzemesi olarak 10cm ebadında granit küp taş kullanılacak. Bayramyeri-Üçyol arasındaki orta refüjde görüntü kirliliği yaratan demir korkuluklar kaldırılacak. Söz konusu güzergah boyunca, uygun olan yerlerde 3 metre aralıklarla turunç ağaçları dikilecek. Çalışma çerçevesinde yayaların kesintisiz ulaşımının sağlanması için de gerekli önlemler alınacak. Yayaların karşıdan karşıya güvenli geçmesi amacıyla, gerekli olan noktalarda trafik ışıkları ile yaya geçitleri yeniden düzenlenecek. Cadde üzerindeki elektrik telleri yeraltına alınarak kent estetiğine uygun aydınlatma direkleri yerleştirilecek. Ayrıca cadde üzerindeki reklam, pano ve afişler gözden geçirilerek Büyükşehir Belediyesi İlan ve Reklam Yönetmeliği'ne uygun hale getirilmesi sağlanacak.