"İnşaat Faaliyetleri Felç Oldu"



İsrail ambargosu ve Mısır'daki darbe yönetiminin tutumu nedeniyle zor günler yaşanan Gazze Şeridi'nde, inşaat sektörünün durduğu, 4 bini aşkın işçi ile sektör çalışanının işsiz kaldığı belirtildi.

Gazze ve Mısır arasındaki tünellerden 2011 yılından itibaren malzeme girişinin sağlanması, inşaat alanında dikkat çekici artışa yol açtı. Mısır'da 3 Temmuz'daki darbenin ardından tünellerin kapatılması üzerine ise inşaat sektöründeki hareketlilik sona erdi.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Çalışma Bakanı Vekili Naci Serhan, "İnşaat faaliyetleri felç oldu" dedi.

İnşaat Endüstrisi Birliği İcra Müdürü Ferid Zakkut, Gazze'de inşaat malzemelerinde korkunç fiyat artışı yaşandığına dikkati çekerek, tüneller kapatılmadan önce 1 ton çimentonun 100 dolar seviyesinde olduğunu, şimdi ise 300 dolara yükseldiğini, yine 1 tonu 20 dolar olan çakıl taşının 40 dolara çıktığını dile getirdi. 

"4 bin işçi işsiz kaldı"

Zakkut, sorunun yalnızca projelerin durdurulmasıyla sıırlı olmadığını vurgulayarak, "Gazze'de inşaat malzemesinin olmaması nedeniyle resmi olarak 4 bin işçi işsiz kaldı, bunun haricinde sektöre doğrudan veya dolaylı bağlı olan binlerce çalışan da aynı durumda" ifadesini kullandı.

Ferid Zakkut, "Gazze'de inşaat sektörü tamamen durdu. Bu manzara, İsrail ablukasının ilk yıllarındaki gibi Gazze'deki bütün imar faaliyetlerinin durmasını hatırlatıyor" diye konuştu.