İnşaat İşçisine 'Güvenli Kostüm' Fuarı Geliyor

Pek çok koruyucu ekipmanın sergileneceği iş sağlığı fuarının ikincisi 31 Ekim-03 kasım 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Gayrimenkul sektörü Türkiye'deki büyümesini sürdürürken, ülkedeki şantiye sayısı da her geçen gün artıyor.

İş kazaları yoğun

Kayıtdışı çalışan sayısının çok yoğun olması nedeniyle Türkiye'de kaç inşaat işçisi olduğuna dair kesin bir rakam söylemek bugüne dek mümkün olmamış. Ancak iş sağlığı kayıtlarına bakıldığında en fazla iş kazası geçiren meslek gruplarından birinin inşaat işçileri olduğu görülüyor. Sigortalı işçilere ait verileri açıklayan Sosyal Sigortalar Kurumu'na (SSK) göre, 2005 yılında Türkiye'de meydana gelen iş kazası sayısı 73 bin 923 olarak gerçekleşmiş.

Yeni ekipmanlar tanıtılacak

31 Ekim tarihinde İstanbul Harbiye'deki Askeri Müze'de ziyarete açılacak olan İş Güvenliği ve Sağlığı Fuarı'na 19 ülkeden (Amerika, Avustralya, Belçika, İngiltere, İsviçre, İtalya, Fransa, Hong Kong, Kanada, Danimarka, Polonya, Almanya, İsveç, Hollanda, Ukrayna, Romanya, Pakistan ve Çin) 156 firma katılacak. Fuar alanındaki standların yüzde 90'ında kişisel koruyucu donanımlar sergilenecek. Baş koruyucuları, göz ve yüz koruyucuları, solunum yolları koruyucuları, işitme yolları koruyucuları, el koruyucuları, gövde koruyucuları, ayak koruyucuları ve yüksekten düşmeyi önleme ekipmanlarının sergileneceği fuarda, son teknoloji ile geliştirilen iş güvenliği elbiseleri ve ergonomik ekipmanlara da yer verilecek.