İnşaat Sektörü Kılpayı Kurtarıldı!



'Başbakan Erdoğan'ın devlet içinde yapılanma var. Babamızın oğlu olsa affetmeyeceğiz. Sonuna kadar gideceğiz' diyerek suçladığı polis ve savcılığın ince düşüncesi inşaat ve ona kredi veren bankacılık bankacılık piyasasını krizden kurtardığı belirtildi.

Gazeteport'un haberine göre, İstanbul’da başlatılan yolsuzluk-rüşvet soruşturmasında gözaltına alınan şüphelilerin mal varlıklarını dondurma talebi ve mahkemenin verdiği karar kapsamının, dar tutulduğu iddia edildi.

S Bilişim Danışmanlık şirketinin bilgi notunda belirttiği ince ayrıntı inşaat piyasasını tam bir krizden kurtardı.

Emniyet ve savcılığın talepleri doğrultusunda 18. Sulh Ceza Hâkimliğinin verdiği mal varlık dondurma kararında inşaat müteahitlik şirketlerinin faaliyetleri kapsam dışı tutuldu. Böylece Ali Ağaoğlu'nun ticari faaliyetleri, bankalardan aldığı krediler ve kendisine yapılacak ödemelerle Ağaoğlu'nun bankalara yapacağı ödemeler bu dundurmanın dışında kaldı. Eğer bankalar, krediler, kredilerin başlangıç yapılandırılmaları, müteahhitler ve TOKİ yönünden kapsamlı yapılandırılsalardı, kuvvetle muhtemel, 30 milyar TL üstünde donuklaşma-blokaj olabilecekti.