İnşaat Sektörü Yeni Yönetmeliğe Hazır Değil



İHA'nın haberine göre, yeni imar yönetmeliğini konuşmak için bir araya gelen Bursalı inşaat sektörü temsilcileri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından değiştirilen yeni imar yönetmeliği'nin ertelenmesini istediklerini belirtti. Sektör temsilcileri, son aylardaki olağanüstü şartlardan dolayı inşaat sektörünün hazırlıklarını henüz tamamlayamadığını ve yıl sonuna kadar süreye ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Sektörün bu köklü değişime henüz hazır olmadığını vurgulayan Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, "Yönetmelikte daha önceden ertelemeler söz konusu olmuştu. Ancak, 30 Haziran öncesi gelişen olağanüstü olaylardan dolayı sektörde bir ön hazırlık yok. Belediyelerde bu anlamda hazır değil. Bizim temennimiz, özellikle ilgili bakanlığın, yeni yönetmeliği 2017 sonuna kadar bir opsiyonla tekrardan ertelemesi" dedi.

Sektörün önünü açacak düzenlemeler

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ödünç, hazırlanmakta olan imar yönetmeliğinin mevcutta uygulanmakta olan bazı sıkıntıları ortadan kaldıracağını ve inşaat sektörünün önünü açacak birtakım düzenlemeler getireceğini söyledi.

"Tekrardan değerlendirilmeli"

BTSO İnşaat Konseyi Başkanı Ali Tuğcu ise, imar yönetmeliğindeki değişim sürecinin 2013 yılından bu yana devam ettiğini vurgularken, bakanlığın yönetmeliği tekrardan değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Haziran 2017'de devreye girecek yeni imar yönetmeliği, inşaat yapım süreci ve mimari yapılaşmada önemli düzenlemeler getirecek.