İnşaat Sektörü Zirvesi Ankara'da Buluşacak



Sektörün temsilcilerinin katılacağı zirvede, sorunlarının ele alınması, dünyaya öncülük eden, yüksek standartlarda sağlıklı bir yapıya kavuşturulması hedefleniyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımının beklendiği zirvede, ilerleyen dönemde gerçekleştirilmesi planlanan büyük altyapı projeleri, ulaşım, enerji yatırımları, kentsel dönüşüm hamlesi ve yurt dışı müteahhitlik hizmetleriyle büyük bir potansiyele sahip inşaat sektörünün sorunlarına kalıcı ve sağlıklı çözümler üretilmesi planlanıyor.

Zirvenin organizasyonunu üstlenen Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, hükümetin 2023 yılı için iddialı hedefler ortaya koyduğunu belirterek, tüm kamu kuruluşları ve yerel yönetimlerin de stratejik planlama ve program uygulamalarını bu çerçevede oluşturduğuna dikkati çekti. Yenigün, bu amaçla 63 yıllık deneyimlerine dayanan tespitlerini hem hükümet hem yerel yönetimler hem de kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşmayı görev kabul ettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Üzerinde uzun süre çalıştığımız İnşaat Sektörü Bildirgesi'ni kamuoyunun bilgisine sunduk. Bu bildirge ile hem yurt içi hem yurt dışı projeler bazında, altyapı, kentsel dönüşüm, şehirleşme, iş sağlığı ve güvenliği, sürdürülebilir inşaat kavramı gibi toplumun her kesimini ilgilendiren konuları analiz ettik. Sorunları değerlendirdik, çözüm önerilerini sıraladık. Bildirgeyi hükümetimiz ile paylaştık. Sektöre öncülük eden bir kuruluş olarak Ekonomi Bakanlığı ile birlikte tüm sektör temsilcilerinin katılacağı bu zirveyi organize ettik. Ana hedefimiz, Türkiye’nin 2023 yılında dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına girmesidir."