İnşaat Sektöründe İş Kazaları Azaltılıyor



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki "İş Sağlığı ve Güvenliği Protokolü"nün Reşat Moralı Toplantı Salonu'ndaki imza törenine katılım gösterdi.

"Ölümlü iş kazaları yüzde 37 oranında azaldı"
"Çok tehlikeli" sınıfta yer alan orta ve büyük ölçekli işletmelere de iş sağlığı ve güvenliği açısından önemli bir teşvik uygulamasını geçen hafta başlattıklarını dile getiren Selçuk, şunları söyledi:

"Bu iş yerlerinde üç yıl içinde ölümlü veya sürekli iş göremezlik ile sonuçlanan iş kazası meydana gelmezse işsizlik sigortası işveren payı üç yıl süreyle yüzde 50 indirimli olarak alınacak. Bunun yanında inşaat, maden, tarım, tekstil, mobilya, gıda, kimya sektörlerine yönelik iş sağlığı ve güvenliğinin iyileştirilmesi kapsamında araştırma ve geliştirme projeleri yürütüyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde, inşaat sektöründe son 15 yılda ölümlü iş kazaları yüzde 37 oranında azaldı. Bunu yeterli görmeyip gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Yine geçtiğimiz hafta başlattığımız maden, inşaat, kimya gibi çok tehlikeli sektörlere yönelik projelere hibe desteğimizi de buradan duyurmak istiyorum. Bu sektörlere yönelik, iş sağlığı ve güvenliği koşullarını iyileştirme adına sivil toplum kuruluşlarımızın, sanayi, ticaret ve meslek odalarının, üniversitelerin ve hatta meslek liselerimizin geliştireceği projelere yaklaşık 40 milyon lira hibe desteği sağlayacağız."

Reklam Goruntulenme Bolumu