İnşaat Sektöründe Proje Karlılığını Artırma, Etkin Şantiye ve Maliyet Yönetimi Kriterleri Zirvesi



Koordinatörlüğünü İnşaat Mühendisi Cem Kafadar’ın yapacağı zirvede, tüm konuşmacılar inşaat projelerinde karlılığın arttırılmasına yönelik düşüncelerini aktaracaklar. Zirvenin, bu anlamıyla direkt karlılığı hedeflemesi açısından bir ilk olacağı belirtiliyor.

Zirvenin gündemi

Taahhüt projelerinin birinci hedefinin karlılık olduğu bilinen bir gerçek; ancak son yıllarda rekabetin sertleşmesi ile birlikte inşaat projelerinde karların ciddi oranlarda düştüğü gözlemleniyor. Artık kar eskiden olduğu gibi sadece ucuz malzeme, işçilik ve ekipman temini ile sağlanmıyor. Karlılığa götüren yol, projenin tüm ekip tarafından içselleştirilip, beraberinde doğru bir proje yönetiminin uygulanmasından geçiyor. Proje, zaman, maliyet, tasarım, kalite, sözleşme, insan kaynağı, iş sağlığı-çevre güvenliği gibi alt segmentlerin doğru yönetilmesi ile istenen karlılığa ulaşabiliyor ancak.

20 yıl öncesinde bu kavramların çoğunun isimlerinin bile duyulmadığı düşünüldüğünde bugün inşaat sektörünün büyük bir dönüşüm yaşadığı söylenebilir. Çok net görülmektedir ki, bu dönüşüme en hızlı şekilde ayak uyduranlar ayakta kalıp büyümeye devam ederlerken, bu değişimi yakalayamayanlar kısa süre içinde unutulup kaybolacaklardır. İşte bu zirvede, inşaat sektörünün gelişen ve yeni yüzünü konusunda uzman 10 konuşmacıdan dinleme fırsatını bulup, sonrasında iş yapım metotlarını farklı bir bakış açısı ile değerlendirme imkanı bulunabilecek.

Detaylı bilgi için tıklayın

Reklam Goruntulenme Bolumu