İnşaat Sektöründen Başkent’e Çıkarma



İTO İnşaat Sektör Kurul Başkanı Necp Nasır başkanlığındaki heyet, Ankara’da bir dizi ziyarette bulundu. Sorunları ve çözüm önerilerinin içeren dosya sunuldu, destek istendi.

Egeli inşaatçılar, Ankara’ya çıkarma yaptı, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir’i, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar’ı ve Ak Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan’ı ziyaret etti. Sektörün sorunları ve çözüm önerileri anlatıldı, destek istendi. Dosyayı alan ve ilgilenme sözü veren Hotar, İzmir’deki sivil toplum örgütlerinin sorunlara karşı birlikte hareket etmelerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Ankara’dan umutla dönüldü

İlgili birimlerle görüşerek değerlendireceklerini belirten  Hotar, “İnşaat, lokomotif sektörlerin başında geliyor. Önemini çok iyi biliyoruz. Her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. Heyet adına açıklama yapan İTO İnşaat Sektör Kurul Başkanı Necip Nasır, Ankara’dan umutlu döndüklerini söyledi.

İşte bunları istediler

-İnşaat ruhsat harçları düşürülsün. n Yol, kanal katılım, otopark bedellerinde indirime gidilsin.
- İnşat malzemelerinde KDV yüzde 8 olsun. n İnşaat firmalarının yıllar sonra alabildikleri KDV iadeleri, vergi ve sigorta primi ödemelerine mahsup edilsin.
- Devlet tarafından düşük faizli konut kredileri verilsin.
- Konut kredi faizleri, ücretliler de dahil gelir vergisi matrahından düşülebilsin.
- Tapu harcı kalıcı olarak 0.1 olsun.
- İnşaatı ilgilendiren tüm sözleşmelerde ve konut alım satımında damga vergisi kaldırılsın.
- Sigorta primleri düşürülsün.
- TOKİ’nin sektöre olumsuz etkileri gözden geçirilsin.
- KOSGEB kredileri serbest meslek mensuplarını da kapsasın.