İnşaat Sektörünün İzmirli Demir Leydisi



Bundan 22 yıl önce İzmir'de hafif iş ve inşaat makinalarının imalatı amacıyla Gürcan Küçükoğlu tarafından kurulan 100 metrekarelik atölyeyi dört yıl önce devralan eşi Dilek Küçükoğlu yaptığı yatırımların ardından Ege'nin inşaat makineleri sanayiinde en büyük imalatçısı oldu.

Şu anda Bulgaristan, Singapur, İran, Kazakistan ve Makedonya'ya imal ettiği ürünlerini ihraç eden Dilek Küçükoğlu, başarılı iş yaşamıyla İzmir'de inşaat sektörünün 'demir leydi'si olarak anılmaya başlandı.

Dilek Küçükoğlu'nun başarıya ulaşan iş hikâyesi bundan dört yıl öncesine dayanıyor. Şirketin kurucusu Gürcan Küçükoğlu'nun 2002 yılında vefat etmesi üzerine Dilek Küçükoğlu'na bir atölye kaldı. Eşinin çabasını ve emeğini yarım bırakmamak için daha önce hiç bilmediği bir işe soyunduğunu açıklayan Dilek Küçükoğlu, inşaat makineleri üreten atölyenin başına geçti.

Atölyeyi büyüttü
Önce işini öğrenme süreci yaşadığını belirten Küçükoğlu, devraldığı atölyeyi büyüterek, Çamdibi semtinde soyadını taşıyan bir fabrika kurdu. Yapılan yatırımların ardından Küçükoğlu Makina İnşaat adlı firma şu anda Ege'nin inşaat makineleri sanayiinde en büyük imalatçı firması oldu. Firmada 15 kişi çalışıyor.

'Zor bir sektördü'
Küçükoğlu genellikle kadınların daha estetik ve zorluğu olmayan alanlara yöneldiğini belirterek şunları söyledi:
"Ben ağır bir sanayi olan inşaat sektörünü şeçtim. Bir kadın için zor bir sektördü. İşlerimi geliştirmek için yeni pazarlar aramaya başladım. Yurtdışındaki fuarlara katıldım, sektördeki yenilikleri izledim. Çok sayıda ülkeye ihraç yapıyoruz. Şu anda yeni projeler hazırlıyorum. Yaşamda, ister kadın ister erkek olsun, insan yeter ki bir işi başarmak istesin, yaptığının doğruluğuna inansın. Başarı ondan sonra geliyor, hedefe ulaşılıyor."