İnşaatçılar Sıkıntılı



İzmir’de inşaat sektörünün önde gelen isimleri, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’la bir araya geldi. Buluşmayı düzenleyen Ticaret Odası İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Necip Nasır, sektörün en önemli sorunu olarak zorunlu sığınak uygulamasını gösterdi.  

Nasır, geçtiğimiz günlerde Ankara’ya gittiklerini, ilgili bakanlarla ve milletvekilleriyle görüştüklerini, dosya sunduklarını hatırlattı. Nasır, sığınak sorununa çözüm bulunmasını beklediklerini dile getirdi, şunları söyledi: “İşlevi olmamasına rağmen inşaat firmalarına ve tüketiciye ek maliyet getiriyor. Savaş dönemleri için özel sığınaklar inşa edilmeli. Bunları bizlerin yapması mümkün değil. Çünkü etkili bir sığınağın pek çok detay içeren projesi olur ve maliyetli yatırım gerektirir. Her binaya yapılması da imkansız.”

‘Bu yükten bizi kurtarın’

Necip Nasır, sığınak yükünden artık kurtulmak istediklerini anlattı, “Yerel yönetimler veya devlet tarafından amacına uygun olarak inşa edilmesi gerekiyor. Bu konuda ilgili kurumlar da yönetmelikte düzenleme isteğimizi yerinde buldu. Şu anda konu Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nda” diye konuştu. Hotar da inşaatçılara destek sözü verdi, takip edeceğini kaydetti.