"İnşaatlar Kentlerin Yüzüdür"



Tesisat İnşaat Sanayi Malzemecileri Derneği (TİMKODER) Başkanı Temel Akay, Başkan Yardımcısı Ercan Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci’yi ziyaret etti. Ankara Ticaret Odası’nda gerçekleşen ziyarette TİMKODER’in sektör adına yürüttüğü çalışmaları anlatan Akay, TİMKODER’in gerçekleştirdiği Kişisel Gelişim Seminerleri hakkında da bilgi verdi. TİMKODER üyelerinin büyük çoğunluğunun Rüzgârlı Sokak'ta bulunduğunu hatırlatan Akay, inşaat malzemesi satan yapı marketlerinin sayısının artmasıyla sokak esnafının sıkıntı yaşadığını söyledi. Akay, “Rüzgârlı Sokak’ın yaya yürüme alanları ve oturup dinlenebileceği mekânlarla cazibe merkezi haline getirilmesi, burada var olmaya çalışan esnafımız açısından çok önemli” dedi.
 
ATO Başkanı Salih Bezci de, TİMKODER Yönetim Kurulu üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tüm sektörlerde olduğu gibi mesleki örgütlenmenin inşaat sektöründeki önemine dikkat çeken Bezci, “TİMKODER’imiz bir sivil toplum örgütü olarak üyelerinin hak ve çıkarları için başarılı çalışmalar yürütüyor. Yapı marketlerinin açılması nedeniyle sıkıntılı dönem geçiren Rüzgârlı Sokak esnafının TİMKODER’in yürüttüğü çalışmalarla refaha kavuşacağına inanıyorum” dedi. İnşaat sektörünün lokomotif sektör özelliğine değinen Bezci, şunları söyledi:
 
“İnşaat sektörü geçen yılın dokuz aylık döneminde yüzde 12,7 oranında büyürken,  Türkiye’nin GSYİH’sı yüzde 9,6 oranında büyüdü. İçinde inşaat malzemesi satıcıları da bulunmak üzere inşaat sektörü beraberinde 200’u aşkın alanı etkiliyor. İnşaatlar kentlerin yüzüdür. Canlı bir yüz, sağlıklı bir vücudun ilk işaretidir. İnşaat sektörünün durumu da sağlıklı işleyen ekonominin göstergesidir.”