İnşaatlarda Yine Tedbir Alınmadı



İHA'nın haberine göre, Çorum’da bir apartmanın dış cephesinde mantolamasını yapan inşaat işçilerinin, ölüm ve yaşam arasında dokudukları ince mekik objektiflere yansıdı. Metrelerce yükseklikte evine ekmek götürmenin derdinde olan işçilerin, baret takmadıkları, yelek giymedikleri ve emniyet kemeri kullanmadıkları görüldü. İşçiler, can güvenliklerini hiçe sayarak ölümcül bir ortamda çalışmaya devam ediyor.

Ölüme meydan okuyorlar

Paslanmış demirlerden, alelacele kurulmuş görünümü veren iskelede çalışan işçiler adeta ölüme meydan okuyor. İşçiler, kurulan iskele üzerine konan kalasları da ilkel yöntemlerle bulundukları yerlere çıkarıyor. Ortaya çıkan manzara, yaşanan kazalardan ders alınmadığını gözler önüne seriyor.

Olası bir faciada sorumlu kim?

Ölümle-yaşam arasında ince ve şeffaf çizgide ekmek mücadelesi veren işçilerin olası bir iş kazası geçirdiğinde ise sorumlu, sözleşmeye göre belirleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 170 iletişim hattından alınan bilgide, olası bir kazada işi yapan firma ile apartman yönetimi arasında anlaşma sağlandı ise işçinin SSK’sı ve çalışma güvenliği ile alınacak tedbirler firmaya ait oluyor. Apartman yönetimi herhangi bir firma ile anlaşma yapmadan bireysel anlaşma yaptıysa sorumluluk apartman yönetimine ait oluyor.