'İnşaattaki Potansiyele Dikkat'

Mortgage yasasının yürürlüğe girmesi ve ekonomideki olumlu gidişatın inşaat sektörüne yansıması, sigortacılara yeni iş alanları hazırlayacak. İnşaat sektöründeki büyümeye dikkat çeken Güneş Sigorta Genel Müdürü İlker Aycı, "Bizim beklentimiz inşaat sigortalarındaki altyapı yatırım seferberliğinin sigortalarının da sigorta sektörünün güven veren şirketleri tarafından yapılması yönündedir. Her alanda önemli büyüme kaydeden ülkemizde bunların sigortalarından kaçmamız ve bunların güvencelerini bizden uzak tutmamız bence Türkiye adına talihsizlik olur" diye konuştu.

Sigorta sektöründeki şirketlerin gerektiğinde birlikte hareket ederek bazı riskleri yüklenmeleri gerektiğine işaret eden Aycı, "Sigorta şirketleri büyük sigorta işlerine imza atabilirler. Sigorta sektörü bu potansiyeli görmeli" açıklamasında bulundu.

Acenteye destek veriyor
İlker Aycı, Güneş Sigorta'nın acente ağırlıklı bir şirket olduğundan da bahsetti ve böyle olmaya devam edeceğinin altını çizdi. "Biz de önümüzdeki dönemlerde acentelerle ve müşterilerle aramızdaki bu zinciri tamamlayan iletişim ağını daha da güçlendireceğiz ve acentelerimizin portföylerinin daha iyi yönetilmesi için onlara pazarlama desteği vereceğiz" diyen Aycı, şöyle devam etti:

"Kârlı alanlarda büyümeleri, bu konudaki çalışmaları yapabilmeleri için hızlı ve dinamik bir iletişim sağlayacağız. Yani acentelerimizle beraber büyüyeceğiz. Kârlı alanları biliyoruz ama yeni ve bilmediğimiz alanların da bizi beklediğini biliyoruz. Yeni dönemde oralarda da olacağız." Profesyonel hayatta her zaman rekabete yer olduğunu ifade eden Aycı, bu rekabetin kayba değil, kazanca yol açması gerektiğini vurguladı.

Hız önem kazanıyor
İlker Aycı, "Artık dünyada yenilenmeye ve hıza dayalı bir trend gözleniyor. Bizler de bu trendin dışında kalamayız. Sigorta şirketleri büyümelerini gerçekleştirirken ülke ekonomisine sağladıkları katkılarla da misyon üstleniyorlar" açıklamasını yaptı.