IPAF'ın Türkiye'deki Çözüm Ortağı İSDER



İmzalanan işbirliği anlaşması ile İSDER, IPAF’ın uygulamaları ve eğitimlerinden indirim alacak, İPAF yerine inceleme yapacak, 'İPAF eğitim merkezi' yetkisi alacak. İPAF ve İSDER, birbirlerinin ofisini kullanabilecekler, bununla beraber İSDER üyeleri ve diğer firmalar da IPAF kriterlerine ilişkin gelişmeleri İSDER üzerinden takip edebilecekler.

Asıl imza töreni İstanbul'da

IPAF'ın ilk defa uluslararası bir dernekle iş ortaklığına gideceği ön anlaşma için imzalar, 14-16 Ocak 2014 tarihlerinde Abu Dhabi’de gerçekleştirilen INTERMAT Orta Doğu Fuarı’nda atıldı. Asıl imzalar ise IPAF CEO'su Tim Whiteman'ın İstanbul ziyaretinde düzenlenecek törenle atılacak.  

IPAF, aşamalı bir şekilde personel yükseltici platformların eğitmenlerine eğitim sunuyor ve bu eğitimlerin sonucunda eğitmenlere PAL Card veriyor. Ancak uluslararası bir sertifikasyon olan PAL Card, Türkiye'de tanınmıyor. İSDER bu çerçevede, PAL Card’ın resmi kurumlarda tanınması ile ilgili bir çalışma yapacak. IPAF’ın dünya üzerinde 4 bin 500 civarında eğitim merkezi var. Dünyadaki dernekler, IPAF'ın etkinliklerinden faydalanmak için üye olmak zorundalar. IPAF'ın artık çözüm ortağı olan İSDER ise, bir temsilci gibi çalışıyor olacak. İPAF yerine inceleme yapacak, 'İPAF Eğitim Merkezi' yetkisi alacak ve IPAF ile İSDER birbirlerinin ofisini kullanabilecekler.

İmzalanan anlaşma çerçevesinde IPAF, eğitim merkezi açmak isteyen İSDER üyelerine yüzde 25 oranında indirim yapacak. Her tür konuda İSDER'e öncelik verilecek. Türkiye'den yapılacak IPAF üyeliği başvurularında da İSDER'den görüş alınacak.