İpek Yolu Hayata Geçiyor

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İpekyolu’nun geçiş noktası üzerinde bulunan 5 han ve kervansarayın turizme kazandırılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü’yle görüştüklerini kaydetti.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden İpekyolu’nun geçiş noktası üzerinde bulunan 5 han ve kervansarayı istediklerini ifade eden Ulusoy, Antalya, Burdur, Nevşehir, Kırşehir ve Kapadokya’daki han ve kervansarayların belirlendiğini söyledi.

Bu yerleri, kültürel faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği şekilde yeniden düzenlemeyi amaçladıklarını vurgulayan Ulusoy, “Bu beş han, ziyaretçilerin, çayını, kahvesini içebileceği, yemeğini yiyebileceği, kültürel faaliyetlere katılabileceği muhteşem yapıtlar. Han ve kervansarayları hem Türk turizmine kazandıracağız, hem kültürel varlığı koruyacağız, hem de para kazanacağız” diye konuştu.


HOLLANDALI ACENTECİLER ANTALYA’YA
Başaran Ulusoy, Hollanda Seyahat Acenteleri Birliği’nin 5-8 Kasım tarihleri arasında Antalya’da toplantı yapacağını da bildirdi. Türkiye’nin Hollanda pazarında iyi bir yerde olduğunu ifade eden Ulusoy, “Toplantıya Hollanda’dan 600 kişi bekliyoruz. Ayrıca, gelecek yıl yapılacak Amerikan Seyahat Acenteleri Birliği Toplantısı’nı da burada yapmak için çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.
Ulusoy, Antalya’nın Akdeniz çanağındaki liderliğini sürdürmek için çalıştıklarına dikkati çekerek, “Turizmin Birleşmiş Milletleri’nin merkezi Antalya” dedi.