İrfan Okan Sergisi İlk Kez Ankara’da



Hayalgücünün beslediği anlatımlarda, kuralları altüst eden ve biçimsel özgürlüğü yakalayan İrfan Okan’ın onüçüncü kişisel sergisi, 29 Eylül’de (bugün) Nurol Sanat Galerisi’nde açılıyor.

Ankara’da organize edilen ilk İrfan Okan sergisi olma özelliği ile dikkat çeken sergi, Evin Sanat Galerisi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilmekte.

Rönesans öğretilerini, tekniği ve geometrik düzen anlayışı ile hissettiren Okan, 19. yy. romantizminin duygu hâli ve felsefesinden etkilenmiş.
Bu romantik tavrın arkasında gizli bir başkaldırının, sistemle barışık olmamanın yansımaları seziliyor. Geometrik düzenler içine yerleştirilmiş, merkezde yer alan figür ile gelenekselliğe yakın duran sanatçı, resmin bütününü, formunu figür olarak kullanıyor. Figürü araç olarak kullanan İrfan Okan, bir otoriteyi temsil etmeyen sıradan insanı tuvale yerleştiriyor.

Resmi, ressamın değil seyircinin bitirilebileceğine inanan sanatçı, eserlerinde fantastik mekanları tercih ediyor. Bu mekanlar hayal edilebilirliği ile önem kazanıyor, beton dünyalardan kısa kaçışlarda ziyaret edilen yerler oluyor.

SERGİ 20 EKİM’E KADAR
20 Ekim’e kadar devam edecek olan sergi, Pazar ve Pazartesi hariç her gün 11:00 - 18:30 saatleri arasında Nurol Sanat Galerisi’nde görülebilir ve www.lebriz.com online sergi salonundan izlenebilir.