İş Cinayetleri TMMOB Genel Kurulu'nda



Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası (TMMOB) 41. Dönem Olağan Genel Kurul toplantısı çalışma raporu görüşmelerine dair delege konuşmalarıyla ikinci gününe başladı.

Sendika ve siyasi parti başkanlarının konuşmalarının ardından çalışma raporu görüşmeleri genel kurulun öğleden sonraki programını oluşturdu. 41. Dönem Genel Kurul çalışma raporu görüşmeleri delegelerin divana sunduğu önergeler ve konuşmalarla sürdü. Günün ilk konuşmasını Makine Mühendisleri Odası’ndan Mehmet Küçük yaptı. Küçük konuşmasında sektörle ilgili sorunlar konuşulurken emekçi halkın sorunlarının dile getirilmediğine ve işsiz mimarların sorunlarının asıl tartışılma alanının genel kurul olduğunu dile getirdi. Küçük, tüm mühendis ve mimarlara ücretsiz meslek içi eğitim verilmesi gerektiğini söyledi.

Jeoloji Mühendisleri Odası’ndan Serap Durmaz ise  “Kadın üyelerimizin işe başlamaları sürecinde, işe devam ettikleri süreçte yaşadıkları cinsiyet ayrımcılığı, taciz ve şiddet sorunları bu kurulan sekretarya ile tartışılmalıdır. Daha önce gerçekleştirilen 40. Dönem genel kuruluna da aynı önergeyi sunduk ama gereği yerine getirilmedi TMMOB artık bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmeli” dedi.

Makine Mühendisleri Odası’ndan Mehmet Özsakarya da mimar ve mühendislik fakültelerinde okuyan öğrencilerin okul yaşantıları boyunca TMMOB tarafından takip edilmesi ve destek verilmesi gerektiğini söyledi. Genel kurulda yapılan delege konuşmalarında Zonguldak ve Tuzla’da yaşanan iş cinayetlerine vurgu yapıldı.