"İş Dünyasında Etik ve İnsan Hakları" Eğitimi



Dünyanın en büyük kiremit ve çatı sistemleri üreticilerinden Braas,  Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü işbirliği ile "İnsan Hakları" ve "Etik" kavramlarına dikkat çekiyor, çalışanlarına ve bayilerine "İş Dünyasında Etik ve İnsan Hakları" eğitimi veriyor.

"İş Dünyasında Etik ve İnsan Hakları Sertifika Programı"nı çalışanları için düzenleyen Braas Çatı Sistemleri, Türkiye’de çalışanlarına en fazla eğitim imkanı sunan firmalardan biri olarak iddiasını bir kez daha ortaya koyuyor. 3 Ekim 2011’de başlayan ve 18 hafta boyunca sürmesi planlanan "İş Dünyasında Etik ve İnsan Hakları" konulu eğitim programını başarıyla tamamlayanlar, program sonunda sertifikalarını almaya hak kazanacaklar.

"İş Dünyasında Etik ve İnsan Hakları Sertifika Programı", çalışanların "etik", "insan hakları" ve "iş yaşamı"na ilişkin kavramları gözden geçirmelerine, var olan kavram haritalarını geliştirmelerine, deneyimlerini kavramlaştırmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Ülkemizde ilk kez hayata geçirilen bu sertifika programıyla, katılımcıların, iş dünyasındaki olaylara, olgulara, ilişkilere, yaşanan sorunlara, kendileriyle ilişkilerine "etik" ve "insan hakları" açısından bakabilme yeteneklerini geliştirmeleri bekleniyor.

Programda konunun iki uzman ismi Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Betül Çotuksöken ve başta Goethe Madalyası olmak üzere birçok uluslar arası ödüle sahip Prof. Dr. İoanna Kuçuradi eğitici olarak yer alıyor. İki uzman ismin önderliğinde yürütülen bu programda, çalışanlar, günümüzde tüm dünyada öne çıkan iki önemli başlık olan "İnsan Hakları" ve "Etik" kavramlarını tartışıyor ve farklı bakış açılarıyla iş yaşamına dair güncel örnekleri yorumluyorlar.

"Etik" ve "İnsan Hakları" bilgisine dayanılarak olan bitenlere bakmak insanları farklı bir bilince ulaştıracak. Çalışan bireyler olarak, her geçen gün çoğalan ilişkilerde, bağlantılarda bu bilince ulaşmanın farklılık yaratacağı düşünülüyor. "İş Dünyasında Etik ve İnsan Hakları" başlığı altında düzenlenen bu program, katılımcıları bu yüksek değerler bilincine ulaştırmayı umuyor.