İş Okulu'nda Yeni Dönem Bugün Başladı



İzmir Ticaret Odası (İTO), İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı işbirliğiyle geçen yıl açılan İş Okulu'nun ilk eğitim programlarından olan Doğalgaz Tesisatçılığı ve Bakımı Programı'nda 2. seviye eğitim, bugün başlıyor. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu elemanların yetiştirilmesini amaçlayan İş Okulu'nun geçen yıl eğitime başladığını söyledi.

Demirtaş, "Meslek eğitiminde uluslararası standartları yakalamak istiyoruz. Bu alanda dünyanın en etkin ve saygın kuruluşlarından olan İskoç Yeterlilikler Kurulu (SQA) ile işbirliği yaptık. Gerekli seviyeleri başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz, AB ülkelerinde de geçerli olacak SQA onaylı sertifika almaya hak kazanacak" dedi.

Sektörün önü açık

İlk açılan kursların pastacılık, fırıncılık ile doğalgaz tesisatçılığı ve bakımı olduğunu hatırlatan Demirtaş, iki eğitimde de birinci kademelerin tamamlandığını ifade etti.

Demirtaş, "Eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerimiz sertifikalarını aldı. Doğalgaz tesisatçılığı ve bakımında ikinci seviye eğitimler bugün Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi'nde başlayacak" dedi. Doğalgazla yeni tanışan İzmir'de sektörün önünün çok açık olduğunu ve eleman ihtiyacının artacağını kaydeden Demirtaş, şöyle devam etti: "İkinci seviye eğitimler 480 saat sürecek. Bu seviyede kursiyerler, teorik derslerin yanısıra nitelikli işletmelerde staj yapacaklar. Ayrıca birinci seviye için de yeni bir programı yakında açacağız. Geçen yıl açılan pastacılık ve fırıncılık programında da birinci seviyede bir sınıf eğitimi tamamladı. Diğer sınıf da 240 saatlik eğitimi tamamlamak üzere. Bu programda da bir ay içinde 480 saatlik ikinci seviye eğitimini bir ay içinde açacağız."

Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi'nde hafta içi 17.00 ile 20.30 arasında düzenlenecek olan kursun ücreti bin lira olarak belirlendi. Kurs ücreti 4 taksit ile ödenebilecek.