'İş Sağlığı ve Güvenliği Uluslararası Kısa Film Festivali' Ödül Töreni Gerçekleştirildi



Sedat Aygün, 'Canbaz' filmiyle birincilik ödülünü aldı (foto: Deniz Açık / AA)

Anadolu Üniversitesi (AÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen 'İş Sağlığı ve Güvenliği Uluslararası Kısa Film Festivali' ödül töreni gerçekleştirildi. Festivalde, 'Canbaz' filminin yönetmeni ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü Sinema Yüksek Lisans öğrencisi Sedat Aygün'e birincilik, 'Birthday' filminin yönetmeni ve Varşova Teknoloji Üniversitesi İnşaat Fakültesi öğrencisi Mateusz Zubkowicz'a ikincilik, 'Ağıt' filminin yönetmeni ve AÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Dilek Aslan'a da üçüncülük ödülü verildi.

Filmler, şantiyelerde iş güvenliği eğitimlerinde kullanılacak


    
Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Genel Sekreteri Necati Ersoy, AÜ Öğrenci Merkezi Salon 2009'da düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, iş sağlığı ve güvenliğinin inşaat sektörünün en önemli konularından olduğunu belirterek, inşaat sektörünün çalışma şartları bakımından en ağır, iş kazaları açısından da en riskli ve tehlikeli sektörlerin başından geldiğini kaydetti. İş sağlığı ve işçi güvenliği eğitimlerinin, yetersiz ve teorik olmasından dolayı iş kazalarını önlemede eksik kaldığını ifade eden Ersoy, şöyle konuştu:

''İnşaat sektöründeki çalışanların eğitim düzeylerinin düşük olmasından dolayı teorik iş güvenliği eğitiminde istenen başarıya ulaşılamıyor. AÜ ile iş sağlığı ve güvenliği konulu kısa filmlerle çok önemli bir çalışmaya birlikte imza atıyoruz. Festivalin ardından söz konusu filmlerimiz şantiyelerde iş güvenliği eğitimlerinde kullanılacak. Bu çok önemsediğim bir adım. Genç inşaatçılarımız, Türk inşaat sektöründe iş kazalarının azaltılmasına, ölümcül ve ağır yaralanmalı iş kazalarının sıfırlanmasına yönelik sektöre katkıda bulunacaktır. Bu bizi çok mutlu ediyor. İNTES olarak bu konuda verilecek eğitimlerle kazanılacak toplumsal bilinç sayesinde iş kazalarının en aza indirgenebileceğine inanıyoruz.''

AÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Gökhan Arslan da uzun zamandır iş kazaları konusu farklı çalışmalar yaptıklarını anlatarak, ''Çok ciddi kazalar oluyor. Hatta bu kazalar toplumsal ölümlere kadar varıyor. Bu yıl kısa filmle iş kazalarına dikkat çekmek istedik. Uluslararası bir film yarışması açtık. Festivalde yurt dışından 2 olmak üzere, toplam 20 film vardı'' dedi.