İşçilere Mühendis Desteği



TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulunu oluşturan odaların yöneticilerinden oluşan 40 kişilik bir grup Tariş işçilerine destek ziyaretinde bulundu.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ferdan Çiftçi başkanlığında yapılan ziyarette işçiler grubu “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganıyla karşıladı. Ferdan Çiftçi işçilere hitaben yaptığı konuşmada, “Dün Tekel’de olanlar bugün Tariş’te yaşanıyor. Ancak bunlar öngörülmemiş sonuçlar değil. Bunlar, IMF ve Dünya Bankası eliyle dayatılan neoliberal ekonomi politikalarının can yakıcı sonuçlarıdır. Tariş Çiğli İplik Fabrikasının açıldığı günü anımsıyorum. ‘100 bin iplik fabrika’ manşetleriyle açılmıştı. Artık böyle sevindiren, istihdam artırıcı üretim yatırımları göremiyoruz. Tam aksine birbiri ardına kapanan fabrikaları, sönen bacaları görüyoruz. Bunun sorumlusu çalışanlar, işçiler değildir. Ama en ağır bedeli onlar ödüyorlar.

Ülkemizdeki hızlı yoksulaşmanın ve işsizliğin sorumluları ise hiç bedel ödemeden, IMF ve Dünya Bankası Politikalarını uygulamaya devam ediyorlar. Bizler Tariş işçilerinin haklı mücadelesini destekliyoruz. Bugünden sonra da destekleyeceğiz ve birlikte olacağız. Tüm emekçi arkadaşlarımızı yürekten selamlıyoruz” dedi.

TMMOB ekibi ziyaretin ardından alkışlarla ve sloganlarla uğurlandı.