"Işık Arkanda Sen Kadrajını Ayarla"




Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Philips Aydınlatma Fotoğraf Yarışması, "Işık Arkanda, Sen Kadrajını Ayarla" konseptiyle fotoğraf severleri tekrar bir araya getirmeyi hedefliyor. Yarışma, fotoğraf sanatının teknik anlamda vazgeçilmez öğesi olan ışığın, günlük hayatlarımızdaki çarpıcı etkisini, fiziksel her tür obje üzerinde algılarımızı yönlendirici çağrışımlarını ve bunları en iyi fotoğraflayacak sanatçıları ortaya çıkarmayı amaçlamakta.

İnsanlığın ve teknolojinin gelişiminde büyük önem taşıyan ışığın, fotoğraf sanatında da aynı değerde önemli olduğunu bilen Türk Philips Tic. A.Ş., sanata karşı duyarlı kişiliği ile fotoğraf sevgisini geniş kitlelere aşılamayı amaçlıyor. İnsanlığa, aydınlatma ile hizmette bulunan ve 24 saat yaşam olanağı sağlayan Türk Philips Tic. A.Ş.'nin düzenlediği fotoğraf yarışması, fotoğraf tutkusunu içinde yaşatan, profesyonel ve amatör tüm fotoğraf sanatçılarının katılımını bekliyor.

Genç yeteneklerin ve geniş katılım yelpazesinin bulunacağı yarışma, farklı bakış açılarının ve renklerin bir araya geleceği heyecan dolu bir paylaşımı ortaya koymayı hedefliyor.

Kategoriler

1. Profesyonel ( Foto - röportaj )

2. Amatör
2.1. Siyah Beyaz
2.2. Renkli
2.3. Dijital
2.3.1. Manipüle Edilmiş
2.3.2. Manipüle Edilmemiş



Jüri Üyeleri:

Profesyonel Kategori Jürisi

1. Nadir Ede : Fotoğraf Dergisi Editörü
2. Ara Güler : Fotoğraf Muhabiri
3. Erdal Yazıcı : Serbest Fotoğrafçı
4. Hasan Şenyüksel : Fotoğraf Evi Yöneticisi

Amatör Kategori Jürisi
1. Merih Akoğlu : Fotoğraf Sanatçısı
2. Haluk Çobanoğlu : Fotoğraf Sanatçısı
3. Emre İkizler : Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi
4. Gülnur Sözmen : Profesyonel Fotoğrafçı
5. Özkan Şengil : Türk Philips Armatür Grubu Genel Müdürü
6. Ayşe İlkateş : Türk Philips Armatür Grubu MarCom Müdürü

Katılımcılar, Philips Aydınlatma Fotoğraf Yarışması'na, ışığın hayata anlam yüklediği her kareyi fotoğraflayarak 1 Nisan - 30 Haziran 2006 tarihleri arasında www.fotografyarismasi.com adresine internet sitesinden form doldurarak veya posta yolu ile katılabilirler.

Philips Aydınlatma yarışmaya katılan herkesin yüzünü güldürmek ve onları ödüllendirebilmek için yarışmaya amatör kategorilerde katılan tüm fotoğrafları www.fotografyarismasi.com adresinde oylamaya sunacak. Bu oylama yolu ile her ay amatör kategorilerde en çok oy alan fotoğraflar "Ayın Fotoğrafı" olarak belirlenecek ve Philips EXP 2461 MP3 CD Çalar ile ödüllendirilecek. Bu değerlendirme, yarışma süresi boyunca 3 kere tekrarlanacak. Yarışma bitiminde ise Türk Philips Tic. A.Ş.'nin belirlediği jüri, profesyonel ve amatör kategorilerde yarışmanın birincilerini ve her kategoride özel ödül almaya hak kazananları belirleyecektir.

Profesyonel kategoride yarışmaya katılacak olan eserler www.fotografyarismasi.com adresinde yayınlanacak, ancak ziyaretçilerin oylamasına açılmayacaktır.

Ödüller:

Profesyonel Kategori:

Birincilik Ödülü: Philips 29PT 8520 - 72 EKRAN Real Flat TV
Özel Ödül: Philips PET 710 - Taşınabilir DVD


Amatör Kategori:
Renkli

Birincilik Ödülü: Philips MCM 190 Micro Müzik Seti
Özel Ödül: Philips HTS 3300 Ev Sinema Sistemi


Siyah-Beyaz

Birincilik Ödülü: Philips MCM 190 Micro Müzik Seti
Özel Ödül: Philips HTS 3300 Ev Sinema Sistemi


Dijital Manipüle Edilmiş

Birincilik Ödülü: Philips MCM 190 Micro Müzik Seti
Özel Ödül: Philips HTS 3300 Ev Sinema Sistemi


Dijital Manipüle Edilmemiş

Birincilik Ödülü: Philips MCM 190 Micro Müzik Seti
Özel Ödül: Philips HTS 3300 Ev Sinema Sistemi

Katılım şekilleri

İnternet Sitesi Aracılığıyla Katılım
Online katılımların ilk adımı olan www.fotografyarismasi.com adresindeki Online Başvuru Formu eksiksiz doldurulmalıdır.
"Yükleme" yöntemiyle online olarak yarışma web sitesine aktarılacak fotoğraflar www.fotografyarismasi.com adresindeki yarışma sitesinde "Fotoğraf Galerisi" adlı bölümde, thumbnail olarak 100 x 100 px.'lik, büyük olarak ise 400 x 400 px.'lik bir alanda sergilenecektir. Yüklenecek herbir fotoğraf dosyasının boyutu 500 kb'yi ve 72 dpi'yı geçmemelidir.
Yukarıdaki maddede ön görülen şartlarda siteye "Yükleme" işlemi yapılmayan fotoğraflar otomatik olarak belirtilen normlara göre düzenlenecektir.

Profesyonel katılımcılar yarışmaya internet yoluyla katılımda bulunamayacaklardır.


Posta Aracılığıyla Katılım
Fotoğrafın arka sağ alt köşesine ad, soyad, eser adı, adres, telefon numarası ve katılım kategorisi eksiksiz bir şekilde not edilmelidir.
Yarışmaya katılacak eser, eksiksiz olarak doldurulacak başvuru formu ile zarflanarak postalanacaktır.
Yarışmaya birden fazla eserle birden fazla kategoriye katılmak isteyen Amatör Katılımcılar, katıldıkları kategorileri tek bir başvuru formu üzerinde ayrı ayrı işaretlemek kaydı ile tüm fotoğrafları tek bir zarf içerisinde postalayabileceklerdir.
Postada oluşabilecek hasar, gecikme ya da kayıptan Türk Philips Tic. A.Ş. ve yarışma organizasyonunu sağlayan düzenleyici kuruluş sorumlu tutulamaz.
Yollanacak fotoğrafların kısa kenarları en az 10 cm olarak fotoğraf kağıdına basılı, herhangi bir yüzeye yapıştırılmamış ve etrafında çerçeve veya paspartu oluşturacak biçimde çizgi ve boşluk bırakılmamış olmalıdır.
Posta yoluyla gelen fotoğraflar internet sitesinde sergilenecektir. Amatör katılımcıların eserleri oylamaya açık, profesyonel katılımcıların eserleri oylamaya kapalı tutulacaktır.

Yarışma Takvimi
Katılım Tarihi 1 Nisan - 30 Haziran 2006
Amatör Kategori Birincilerinin Duyurusu 7 Haziran - 7 Temmuz 2006
Seçici Kurul Değerlendirmesi 17 - 23 Temmuz 2006
Sonuçların Açıklanması 24 Temmuz 2006
Ödül Gecesi ve Yarışma Sergisi Açılışı 31 Temmuz 2006

Üç etaptan oluşan yarışmanın ilk etabı, 1 Nisan 2006 tarihinde başladı. 1 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında yüklenen fotoğraflar, 1 Mayıs tarihinden itibaren halk oylamasına sunulacaktır. Bir ay sürecek olan oylama boyunca katılımcılar tarafından 2. etap için gönderilen diğer fotoğraflar, "Gelecek Ayın Fotoğrafları" kısmında ziyaretçiler tarafından görüntülünebilecektir.

Detaylı bilgi ve geçen seneki yarışmadan haberler için www.fotografyarismasi.com adresini ziyaret edebilirisiniz.