Işıklar Ambalaj, 'Işıklar Park AVM A.Ş.' için Resmen Başvurdu



Bünyesinde bulunan Çemaş Döküm, Özışık İnşaat, Alparslan 2 Enerji ve Çumra'daki kraft ambalaj fabrikası ile faaliyetlerini sürdüren Işıklar Ambalaj, bu kez gruba Işıklar Park AVM A.Ş. adında yeni bir şirketi daha kazandırmak üzere çalışmalarına hız verdi. Işıklar Ambalaj A.Ş. Yönetim Kurulu, kayıtlı değeri üzerinden Işıklar Park AVM A.Ş.'ye ayni sermaye aktarabilmek için önce bir değer tespiti yapılması amacıyla mahkemeye başvurma kararı aldı.

Işıklar Ambalaj'ın bağımsız denetimden geçirilmiş mali tablolarının esas alınarak mahkeme tarafından yapılacak değer tespitinin ardından izin için SPK'ya başvurulacak. Böylece, Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 19 ve  20 maddeleri "Anonim ve Limited Şirketlerin Kısmı Bölünme İşlemlerinin Usul ve Esasları Hakkındaki Tebliğ"i ve Sermaye Piyasası Kurulunun ilgili mevzuat hükümlerini yerine getirecek olan Işıklar Ambalaj, yeni kurulacak Işıklar  Park AVM A.Ş'ye Bartın'daki arazi ve binasını net kayıtlı değeri ile ayni sermaye olarak konulması suretiyle "kısmi bölünme" işlemlerini tamamlamış olacak.

Kısmi Bölünme sonucu, Işıklar Park AVM A.Ş.den elde edilecek iştirak hisselerini bünyesinde tutacak olan Işıklar Ambalaj, daha önce açıklandığı üzere "Yatırım Holding" olma yolunda önemli bir adım atmış olacak.  

Işıklar Park AVM,  Bartın şehir merkezinin yanı sıra turistik beldelerden Amasra ve İnkumu'na birkaç kilometre uzaklıkta bulunan 35 bin metrekare araziye yayılacak. Toplamda 8 bin 769 metrekare kapalı alana sahip olacak alışveriş merkezinin, Bartın ekonomisi için yeni bir açılım getirmenin yanı sıra, spor ve eğlence üniteleriyle, üniversitelilerin ve şehrin sosyal yaşamına da renk katması bekleniyor. Işıklar Park AVM A.Ş.'nin takip eden yıllarda, Bartın gibi AVMsi olmayan en az 10 Anadolu kentinde daha yatırımlarını sürdürmesi hedefleniyor.

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz Eylül başında, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) tarihinde ilk kez hayata geçirdiği, halka açık şirketlerin "sermaye azaltımı ve ardından artırımı" yaparak kaynak yaratmasına olanak tanıyan uygulamasından yararlanan ilk şirket Işıklar Ambalaj olmuştu.