Işıklar’dan ‘Gri’ Kaplama Tuğla Serisi



Eski yapılara farklı bir görünüm kazandırabilmek için ya da yeni binalarda özel iç mekânlar tasarlayabilmek için kullanılabilen ‘Gri’ Kaplama Tuğla Serisi, farklı doku çeşitliliği ile her stile ve her anlayışa uygun seçenekler sunuyor. Seri, yıllar boyu ilk günkü rengini korurken eski yapılara yük getirmeden yeni bir görünüm kazandırıyor. Boya gerektirmeyecek yapısıyla dünya standartlarında cepheler için yeni olanaklar sağlıyor.

Gri Kaplama Tuğlası; dolgu tuğla, betonarme perde, delikli tuğla, kolon, kiriş, gaz beton, kaba sıva gibi sert yüzeye sahip tabakaların üzerine uygulanabiliyor. Cephede en iyi renk karışımına ulaşabilmek için ise farklı kutulardan tuğlalar alınıyor ve karıştırılıyor.

Yüzey hazırlanması

Uygulama esnasında yüzeyde herhangi bir yalıtım malzemesi artıkları, çapak ve harç kırıntıları, yağ, toz, iyi yapışmamış taşıyıcı olmayan sıva tabakaları gibi yapışmayı engelleyici kaplamalar varsa kaldırılıyor aksi durumda kaplamaların kazınması veya yeniden sıvanarak düzeltilmesi gerekiyor. Çok kirli yüzeylerde ise 'yüzey temizleyici' asit ile kalıntılar temizleniyor. Uygulama yapılacak duvar rutubetli ise, duvar gövde ve yüzeyleri muhakkak kurutuluyor. Kaplama tuğlalar stok sahasındayken yağmurlu havalarda sudan korunuyor. Uygulama sırasında yüzeye bulaşan yapıştırıcı, derz dolgusu veya harç kalıntılarına kurumadan müdahale ediliyor. Aksi durumda bu kalıntıların, sert plastik bir fırça ile temizlenmesi gerekiyor.

Gri Kaplama Tuğla uygulaması

Yüzey yukarıda söz edilen öneriler doğrultusunda hazırlanıyor. Yapıştırıcı malzeme kullanım koşullarına uygun olarak hazırlanıyor. Yapıştırıcı, yüzeye 8-10 mm taraklı mala ile uygulanıyor. Kaplama tuğlası arka yüzüne bir miktar yapıştırıcı sürülerek ip, plastik derz artısı ile 1 cm derzli olarak yüzeye düzgünce yapıştırılıyor. Örüm işlemi yapılırken, yatay ve düşey derzlerin terazide ve şakülünde olmalarına özen gösteriliyor.

Yapıştırıcı 24 saat süre içerisinde kuruduktan sonra çıtalar alınıyor ve derz dolgusuna geçiliyor. Kaplama tuğlaları için kullanılacak derz dolgusu minimum 10 mm genişlikte uygulanabiliyor. Derz dolgusu, derz tabancası yardımıyla tuğla yüzeyine bulaştırılmadan uygulanıyor. Derz dolgusu, ele yapışmayacak kadar kuruyunca derz malası yardımıyla şekillendiriliyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu
 

@referanskodu:10.03.2014@