Işıl Işıl: İngiltere'den Yeni Işık Tasarımları-Twinkle Twinkle: New Light From the UK



Işıl Işıl: İngiltere'den Yeni Işık Tasarımları sergisi, İngiltere'de son yıllarda gerçekleştirilen en güzel ışık tasarımlarından örnekler sunuyor. British Council tarafından tasarlanan sergi, İngiltere'nin önde gelen ışık tasarımcılarından 30 kadar yeni eser içeriyor. Bunların arasında Ron Arad ve Tom Dixon gibi ünlü tasarımcılar, Tord Boontje ve Paul Cocksedge gibi adını duyurmaya başlamış isimler ve Jessica Shaw ile Committee gibi yeni isimlere rastlamak mümkün.

Son yıllarda İngiltere'de ışık tasarımında yaşanan rönesansın etkisiyle, zarif bir estetik anlayışın hakim olduğu, gerek malzeme ve gerek kullanılan teknolojide yaratıcılığın öne çıktığı ve bir miktar da mizahın gözden kaçmadığı eserlere rastlamak mümkün. Serginin dikkat çeken eserleri arasında tahmin edileceği gibi avizeler bulunuyor: Barber Osgerby'nin Swarowski koleksiyonu için yarattığı "Supernova" eseri ve Ron Arad'ın ziyaretçilerin cep telefonlarından gelen SMS mesajlarını yansıtacak olan "Lolita" eserini bunların arasında bulabilirsiniz. Diğer ilgi çekici ışıklandırma örnekleri arasında ise Claire Norcross'un katlanmış kağıttan "Aperture", Paul Cocksedge'in gizemli "Bombay Sapphire", Jessica Shaw'un zarif "Cloud", Benjamin Perry'nin sevimli "Light in a Box", Ed Carpenter'in pastel renkli "Pigeons", Hector Serrano'nun yüzen "Waterproof" lambaları ve Julia Lohman'ın koyun işkembesinden yaptığı "Ruminant Blooms" adlı eserleri bulunuyor.

Işıl Işıl sergisi Ekim 2004'de Japonya'da Tokyo Tasarım Fuarı'nda ilk defa sergilenmiş olup, Mart 2005'de Moskova 100 % Tasarım Fuarı'nda yer aldı ve şimdi İstanbul'a geliyor.

Serginin açılışına katılacak olan British Council Tasarım Bölümü'nden Sorrel Hershberg ve tasarımcılardan Paul Cocksedge ile Jessica Shaw aynı zamanda konferanslara katılıp izleyicileri ile buluşacaklardır.

Işıl Işıl sergisi 13 - 20 Eylül tarihlerinde, saat 10.00 - 21.00 arası ziyarete açıktır.

Sergi Istanbul Design Week kapsamında, art + decor, ddf, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Lineadecor'un desteği ile gerçekleşmektedir.