Isısan Akademi’den Eğitim Atağı

Isısan’ın 2007 Eylül ayında kurduğu Isısan Akademi’nin, bugüne kadar düzenlediği 77 eğitime yaklaşık 2000 kişi katıldı. Uygulamalı eğitimlerde katılımcıların yetkinlikleri güçlendi, deneyimleri arttı. Isısan Akademi, 2008 yılında 500’ü aşkın eğitim düzenlemeyi planlıyor. Kuruluş böylelikle faaliyet gösterdiği ısıtma, soğutma ve havalandırma sektörünün gelişmesi açısından önemli bir boşluğu doldurmaya devam edecek.

05 Şubat 2008, İstanbul; Isısan, 2007 yılı Eylül ayında kurduğu Isısan Akademi’de eğitim faaliyetlerini başarılı bir performansla sürdürüyor. Bugüne kadar düzenlediği 77 farklı eğitim programında 2000 kişiye eğitim veren Isısan böylelikle ısıtma, soğutma ve havalandırma sektörü temsilcilerinin yetkinliklerinin artmasına destek sağladı.
Isısan’ın eğitim faaliyetleri İstanbul ile sınırlı değil. Ankara, Adana, İzmir, Antalya ve Bursa bölge müdürlüklerinde düzenlenen eğitimlerle Isısan bayilerini, servislerini ve sektör temsilcilerini, pazara sunduğu ürünlerle ilgili bilgilendiriyor. Eğitimlere üniversitelerin makine mühendisliği, mimarlık bölümü öğrencileri, çeşitli üniversitelere bağlı Meslek Yüksek Okullarındaki İklimlendirme-Soğutma, Makine, Tesisat Teknolojileri gibi alanlarda eğitim gören yüksek öğrenimli tekniker adayları ile teknik ve mesleki lise öğrencileri de katılabiliyor. Eğitimler öğrencilere ihtiyaç duydukları bilgileri Isısan’ın pratik eğitim salonlarında, cihazların üzerinde birebir uygulamalı örnekleri ile öğrenme fırsatı sunuyor.

2008 yılında 500’ün üzerinde eğitim programı düzenlemeyi planladıklarını belirten Isısan Isıtma ve Klima Sanayi AŞ Genel Müdürü Selman Tarmur şunları söyledi:
“Kuruluşumuzdan bu yana sektöre yönelik yoğun eğitim programlarımız sürüyordu. 2007 yılında kurulan Isısan Akademi ile bu alandaki çalışmalarımız daha sistematik bir hale geldi. Sektörümüzün gelişmesi, ürünlerin teknolojisinin geliştirilmesi kadar, yeni teknolojileri uygulayabilen yetkin çalışanların varlığına da bağlı. Bu nedenle eğitim faaliyetlerimizi 2008 yılında daha da yoğunlaştırarak sürdüreceğiz.”

Eksiksiz bir showroom ve eğitim merkezi
Isısan’ın Koşuyolu’ndaki eğitim merkezi Isısan Akademi, aynı zamanda showroom olarak kullanılıyor. Tesis, eksiksiz bir eğitim merkezi görevi görüyor. Sergilenen tüm ürünlerin çalışır halde olması, uygulamalı eğitim için önemli bir fırsat sunuyor. Binada aynı zamanda, binanın kendisinin şartlandırılması için kullanılan tesisat teknolojileri, yangın tesisatları, projelendirme ve uygulama detayları, yenilenebilir enerjiler ve alternatif sistemler ile ilgili örnek çevre dostu uygulamalar, kontrol sistemleri ve ileri bilgi teknolojileri ile oluşturulmuş güçlü altyapısı ile eğitim faaliyetleri için benzersiz bir ortam sunuyor.