İSO İnovasyon Ödülleri Sahiplerini Buldu



İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından, Türkiye'nin inovasyon altyapısının gelişimine ve inovasyon bilincinin Türkiye'de yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla verilen İSO İnovasyon Ödülleri sahiplerini buldu. Ödüllerle, inovasyona dönük süreçleri benimseyerek, sürdürülebilir rekabet avantajına ulaşan başarı örneklerinin ödüllendirilmesi, bu tür yaklaşımların yaygınlaştırılması yoluyla sanayinin inovasyon yetkinliğinin artırılması ve bu bağlamda inovasyonun ticari getiri avantajı olarak öne çıkartılması amaçlanıyor.
    
İSO İnovasyon Ödülü'nü bilgi kategorisinde Vodafone Türkiye grup şirketi Oksijen ARGE, insan kaynakları kategorisinde Eczacıbaşı-Esan Endüstriyel Hammaddeler San. ve Tic. A.Ş, liderlik kategorisinde Eczacıbaşı Yapı Gereçleri San. Tic. A.Ş, süreç yönetimi kategorisinde Vitra Karo San. Tic. A.Ş, iş sonuçları kategorisinde Muratbey Gıda ve Süt Ürünleri Pazarlama San. Tic. Ltd. Şti aldı. İSO İnovasyon Jüri Özel Ödülü'nü Royal Halı İplik Tekstil Mobilya San. Tic. A.Ş, İSO İnovasyon Büyük Ödülü'nü Turkcell Teknoloji Araştırma Geliştirme A.Ş kazandı.
    
Ödüllendirilen, firma bünyesindeki inovasyon atmosferi
    
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, ödül sisteminin temel özelliğini, ürünler yerine, firma bünyesindeki inovasyon atmosferinin karşılaştırılması ve ödüllendirilmesi olarak açıklarken, ödüller kapsamında esas olarak, sanayi firmalarında inovasyona giden süreç ve inovasyon ortamının değerlendirildiğini belirtti. Değerlendirmenin, liderlik, stratejik planlama, bilgi, insan kaynağı, süreçler ve iş sonuçları olmak üzere altı kategoride yapıldığına değinen Küçük, İSO İnovasyon Ödülleri'ne bu yıl farklı illerden ve farklı sektörlerden toplam 35 sanayi kuruluşunun başvuruda bulunduğu ve firmalar içinden 10'unun finale kalmaya hak kazandığını kaydetti.

Altı kategori ödülünden üçünü, Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşları aldı

İSO 10. Sanayi Kongresi ve İnovasyon Sergisi kapsamında gerçekleştirilen ödül töreninde, finalist 10 kuruluş arasında yer alan dört Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşundan üçü, İnovasyon Ödülleri’nin sahibi oldu. Bu yıl 35 firmanın başvuru yaptığı ödüllerde finale kalan 10 firma arasında Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, Eczacıbaşı-Esan, E-Kart Elektronik Kart Sistemleri ve Vitra Karo olmak üzere dört Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşu yer aldı.

Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Dr. Erdal Karamercan, ödüllerle ilgili yaptığı açıklamada, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nin 'Liderlik', Eczacıbaşı-Esan’ın 'İnsan Kaynakları' ve Vitra Karo’nun da 'Süreç Yönetimi' kategorilerinde birincilik ödülü aldığını belirterek, “Aldığımız bu ödüller, Topluluğumuzun inovasyonu ne denli içselleştirdiğini ortaya koymaktadır” dedi.

Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşlarından İpek Kağıt da, İSO İnovasyon Ödülleri’nin ilkinde ‘Liderlik’ ve ‘İş Sonuçları’ kategorilerinde birincilik ödülü almıştı. Böylece, İSO İnovasyon Ödülleri’nde Eczacıbaşı Topluluğu kuruluşlarının bugüne kadar aldığı toplam ödül sayısı beşe ulaştı.

İSO Sürdürülebilir Çevre Dostu Ürün ve Uygulama Ödülleri

İSO Sürdürülebilir Çevre Dostu Ürün ve Uygulama Ödülleri de geçtiğimiz hafta İstanbul Sanayi Odası Vakfı Akatlar Mesleki Eğitim Kompleksi'nde düzenlenen törenle sahiplerini bulmuştu. Ödül alan firmalar ve ödüle neden gösterilen faaliyetleri şöyleydi:
    
Ford Otomotiv Sanayi A.Ş (Ecotorq Euro 5 motor ailesi) ve (Çevre bilincinin paylaşılması projesi), Akın Tekstil A.Ş (Su tüketmeden üretilen kumaş Waterless), TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş (CNG ile çalışabilen Fiat yeni Doblo 1.4 16v turbo euro 5 CNG geliştirilmesi), Subor Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş (Üretimde çevreci uygulamalar), Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş (Vitra seramik grubu fırın sıcaklıklarının düşürülmesi projesi), Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş (Çanakkale fabrikası atık ısı geri kazanım tesisi), Kumsan Döküm Malzemeleri Sanayi Ticaret A.Ş (Yeşil madencilik uygulamaları).