Ispartakule Satış Rekoruna Koşuyor

Bahçeşehir’in 6 bin konutluk en büyük projesini gerçekleştiren Emlak Pazarlama, Öztaş İnşaat ve Fideltus konsorsiyumu 2 ay gibi kısa sürede bin 200 konut sattı. Metrekare bazında alternatif projelere oranla yüzde 30 daha ucuz olduklarını kaydeden Emlak Pazarlama Genel Müdürü Hamza Mete Silahtaroğlu, “Bize talep örgütlenmesiyle gelen meslek gruplarına ortalama yüzde 5 civarında indirim yapıyoruz. 280’ini noterlere, 250’sini doktorlara sattık. Ayrıca 100’ün üzerinde bankacı da alım yaptı” diye konuştu.

Silahtaroğlu, “Hepsini topladığımızda yarısından fazlasını toplu alımlarla sattık. Ayrıca çeşitli kurum ve meslek grupları ile toplam 400-500 arası konutun satışına ilişkin toplu satış görüşmelerini sürdürüyoruz” dedi.

İlk etaptaki fiyatlara 2 ayda yüzde 4 zam yaptıklarını kaydeden Silahtaroğlu, ilk iki etabın bittiğini, üçüncü etabın satışlarına başladıklarını, üçüncü etabın fiyatlarının kısa süre için ikinci etabın fiyatlarından devam edeceğini ifade etti. Uygun kredi seçeneklerinin yanı sıra peşinatın 1 yıl ötelenmesi alternatifinin de bulunduğu projede satışa sunulan brüt 66 ile 197 meterkare arasında değişen konutların fiyatı 107 bin ile 329 bin YTL arasında değişiyor.