İstanbul-Ankara Tren ile 5 Saate İndi



TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, İstanbul-Ankara arasındaki yolculuğun 5 saate indirildiğini belirterek, uygulamadaki gecikmenin hızlı trene alışık olmayan insanların eğitilmesi için ayrılan zaman kaybından kaynaklandığını söyledi.

Karaman, “Hızlı tren bu ay sonunda devreye girecek. Bizim sıkıntımız bir hayvana veya başka sürülere çarpmamak.” dedi. TCDD Genel Müdürü Karaman, Ankara Garı’ndaki Vagon Restoran’da bir basın toplantısı düzenleyerek, demiryollarındaki en son gelişmeler hakkında bilgi verdi. E-Devlet modelini kendi müesseselerinde uygulamaya çalıştıklarını söyleyen Karaman, tren yolculuklarında bilet satışı ve rezervasyon işlemlerinin internetten yapılabileceği müjdesini verdi. Bilet satışlarının internetten yapılmasıyla ilgili ilk defa basına açıklamada bulunduklarını söyleyen Karaman, “Dün web sayfamızda konuyla ilgili bilgileri sunduk. Başka herhangi bir yayın aracında açıklamada bulunmamıza rağmen, bilet satışıyla ilgili internet sayfamıza büyük bir ilgi oldu.” diye konuştu.

İstanbul-Ankara arası hızlı tren hakkında soruları cevaplayan Karaman, bu hat üzerindeki yolculuğun 2005 Aralık ayında 3 saate ineceği müjdesini verdi. Karaman ayrıca, Başbakan’ın bu hattaki yolculuğun 2,5 saate indirilmesi yönündeki arzusunu yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti. Öte yandan, bu yıl yapılacak yatırımla 502 kilometrelik Ankara-Aksaray-Adana arasının 3 saat 15 dakikaya indirilmesi planlanıyor.

Hızlı Tren Projesi’ni Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii (TÜLOMSAŞ) ile Türkiye Vagon Sanayii AŞ yürütecek. TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Dr. Muammer Kantarcı, bunun şirketin demiryolu sektöründeki yerini göstermesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Dr. Kantarcı, önümüzdeki yıllarda TÜLOMSAŞ’ı Avrupa’nın hatta dünyanın sayılı lokomotif üreten firmaları arasına da sokacaklarını iddia etti.