Çimstone, Taş Sektörünün Merkezi Verona'daydı



Çimstone, 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında İtalya'nın Verona kentinde düzenlenen 40. MARMOMACC Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na katıldı. Dünyadaki en büyük doğal taş fuarında standıyla göz alan Çimstone, 2006 yılı uygulama örneklerini sergiledi. Türkiye'nin ilk ve tek kuvars esaslı kompoze taş üreticisi Çimstone, 40. Marmomacc Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'ndaki standında ziyaretçilerini 2006 yılı renk serisi, zeminden tezgaha estetik ve fonksiyonel uygulama örnekleri ile tanıştırdı.

Çimstone, 51 ülkeden 1.500 katılımcısı ve 62.000 ziyaretçisiyle doğal taş ve teknolojileri alanında dünyanın en önemli ve en saygın uluslararası organizasyonlarından biri olan Marmomacc Fuarı'nda; 3x1.4 metrelik büyük ebatlı levhalarını ve birbirinden güzel renk alternatiflerini profesyonellerin beğenisine sundu. Yekpare banko-tezgah uygulamasına imkan veren yeni levha boyutlarının ve pastel renk serisinin ön plana çıkarıldığı standta, yeni üretim teknolojisini anlatan ve uygulama örneklerini gösteren tanıtım filmi yayınlandı. Ayrıca filmin VCD'si ziyaretçilere de dağıtıldı.

İtalya'nın taş sektöründe dünyanın merkezi konumda olduğuna dikkat çeken Çimstone Murahhas Azası Bülent Akgerman; "Dünyadaki en büyük kompoze taş üreticilerinin hepsi, patentli İtalyan Breton teknolojisiyle üretim yapıyor. Çimstone da bu çağdaş teknolojiyi Türkiye'ye getiren, kuvars esaslı kompoze taş üretimi yapan ilk firmadır. Bugün geldiği noktada Çimstone'u sadece Türkiye'de değil yirmiyi aşkın ülkede görüyoruz. Üretim kalitesi, geniş ürün yelpazesi, müşteri odaklı satış sistemi ile dünya çapında pek çok dev projedeki başarılı uygulamalarını ve de yöneldiği yeni yatırımlar sayesinde global pazarda çok iyi tanındığını, rakipleri tarafından yakından takip edildiğini görmenin mutluluğu içindeyiz." dedi.

En son trendlerin, yeni ürün ve teknolojilerin takip edilebildiği Marmomacc Fuarı, özellikle kompoze taş teknolojisinin kaynağı İtalya'da yer alması nedeniyle Çimstone açısından vazgeçilmez bir organizasyon. Sektörün bu çok önemli buluşmasına 1998 yılından beri her yıl düzenli olarak katılan Çimstone; standının tasarımından fuar süresince gerçekleştirdiği iletişim ve tanıtım faaliyetlerine kadar her aşamada, ürünün estetik ve fonksiyonel özelliklerinin Çimstone markasının imajı ve değeriyle örtüşmesini amaçlıyor.

Çimstone hakkında
Kuvars esaslı taş üretiminde Türkiye'de ilk ve tek olan Çimstone, sanayicilikte köklü bir ailenin yenilikçi yaklaşımları ile şekillenerek 1996 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor. Bugün sanayicilikte üçüncü kuşağın yönetimde olduğu AKG Grubu'na dahil olan şirket, 9 yıl gibi kısa bir sürede İzmir'de kurulan yerel bir işletme kimliğinden sıyrılıp, toplam üretiminin %75'ini 22 ülkeye ihraç eden, uluslararası arenada rekabet yaratan, dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir kuruluş kimliğine büründü. Çimstone, geçen sene içinde Las Vegas MGM Grand Otel, Kanada Toronto Dominion Center Food Court, San Francisco Tanforan Alışveriş Merkezi, New York Bronx Criminal Courthouse ve Hong Kong Jokey Club gibi uluslararası dev projelerde yer aldı. Bu yıl da Yunanistan'ın en büyük departman mağazası Attica'da ve Moskova'da Michurisky Alışveriş Merkezi'nde kullanılan Çimstone, diğer tüm kaplama malzemelerinden farklı olarak döşendiği mekanları estetiğin yanısıra fonksiyonelliği ile de bütünlüyor.

Ülkemizde ilk olmanın zorluklarını itici güç olarak kullanan Çimstone, kurumsallaşmayı ilke edinmiş bir aile şirketidir. Bünyesinde %95 oranında yeryüzünün en sert mineral taşlarından kuvarsı içeren ve şirketle aynı adı taşıyan Çimstone, sektöründe hijyen raporuna sahip tek kaplama malzemesi. Çimstone, 1.500'ü aşkın renk çeşidi, üç farklı standart ebadı, zeminden cepheye, denizliklerden mutfak tezgahına kadar geniş kullanım alanları olan ve ISO 9001:2000 belgesiyle üretilen güvenilir bir ürün.