İstanbul Bienali Sicilya'ya Taşındı



Sicilya Adası ndaki 10. İstanbul Bienali seçkisinde Canan Şenol un eseri de yer alıyor.

Akdeniz’in en büyük adası Sicilya, geçen yıl yapılan İstanbul, Marakeş ve Atina bienallerinde yer almış eserlerden oluşan seçkilerin sunulacağı üç sergiye evsahipliği yapıyor şu sıralar. Palazzo Riso’da; Palermo’da Galleria d’Arte Moderna’da ve Katanya’da Fondazione Puglisi Cosentino’da açılan sergiler, 2012’ye kadar sürecek ‘Akdeniz’in Kentleri’ projesinin bir parçası.

11. Uluslararası İstanbul Bienali’nden bir seçkiyi Sicilya’ya taşıyan ‘Peynir bitince delik nereye gidiyor?’ adlı sergi, Sicilya’nın Katanya şehrinde Fondazione Puglisi Cosentino, Palazzo Valle’de 7 Kasım’a kadar görülebilecek. Nevin Aladağ, Vyacheslav Akhunov, Yüksel Arslan, Zanny Begg, Lida Blinova, Anna Boghiguian, KP Brehmer, Etcetera, Hans-Peter Feldmann, Igor Grubie, Nilbar Güreş, Sharon Hayes, Hamlet Hovsepian, Sanja Ivekovie, Jesse Jones, Michel Journiac, Avi Mograbi, Marina Napruökina, Wendelin van Oldenborgh, Erkan Özgen, Trevor Paglen, Darinka Pop-Mitie, Ruti Sela & Maayan Amir, Canan, Mladen Stilinovie, Jinoos Taghizadeh ve What’s to Be Done’un eserlerinin yer aldığı serginin küratörlüğünü WHW (What, How ş for Whom) üstleniyor.

‘Away and Boil your Head/Git Kendini Ateşe At’ isimli birinci ve ikinci Atina Bienali’nden seçkiyse yine Katalanya Fondazione Puglisi Cosentino, Palazzo Valle’de 7 Kasım’a dek sürecek. Palermo şehrine misafir olacak bienal ise Marakeş. ‘A proposal for articulating works and places/İşleri ve Mekanları İfade Etme Önerisi’ isimli Marakeş seçkisi, 28 Kasım’a kadar görülebilir.