İstanbul Bu Suyu İçiyor!



CHP İstanbul İl Başkanlığı bir basın toplantısı düzenleyerek İstanbul'a Melen çayından getirilen suyun kirli olduğunu iddia etti. Gazetecilere, Melen çayına karışan kanalizasyon ve sanayi atıklarının görüntülerini izleten CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, "Bu suyu analiz ettirdik, kolibasili oranı 1000 çıktı" dedi. Tehlikeli sınırın 150 olduğunu söyleyen Tekin, "Bu su içilmez, ben içmiyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan doğru mu yapıyor?

CHP'nin İstanbul'daki iktidarını su yüzünden kaybettiğinin hatırlatılması üzerine Gürsel, "Sayın başbakan benim gibi il Başkanlığı yaptığı dönemde, su zamlarını protesto etmek için İSKİ'nin önüne çadır kurmuştu. Merak edip araştırdım, o dönemki fiyatla bu dönemi karşılaştırdım. Dolar bazında söylüyorum, o zaman su 1 dolarken, şimdi 3,5 dolara geliyor. Şimdi soruyorum, sayın başbakan o zaman mı doğru yaptı, şimdi mi yanlış yapıyor" diye konuştu.

Arıtılan su kullanılabilir

Gazetecilerin soruları üzerine Melen çayından gelen suyun arıtıldıktan sonra kullanılabilecek duruma geldiğini söyleyen Tekin, "Ancak İstanbulluların yüzde 93'ü bu suyu içmiyor. Ben de içmiyorum" dedi. Tekin, "Madem arıtıyoruz, neden milyon dolarlar harcayıp, Düzcenin atık sularını getiriyoruz. İstanbul'un atık sularını da arıtabiliriz" şeklinde konuştu.