İstanbul Büyük Fırsatı Kaçırdı



Küresel ısınmanın iklime etkisine ve çevre sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlayan Live Earth konserleri, 7 Temmuz'da, Sidney, Tokyo, Şangay, Hamburg, Rio, Johannesburg, Londra ve New York'un yanı sıra İstanbul'da da gerçekleştirilecekti. Ancak İstanbul, programdan çıkarıldı.

İptal kararının başlıca nedenlerinin, Live Earth'ün Türkiye organizatörü Purple Concerts'ın tüm çabalarına karşın seçim telaşındaki yetkililerin ilgisizliği ve sponsor sayısının da yetersiz kalması olduğu belirtiliyor.

Eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore'un katılımıyla geçen hafta düzenlenen Live Earth İstanbul'un tanıtım toplantısında, organizasyonun Türkiye ayağına katılacak olan ve sanatçıların konser biletlerinin 18 Haziran günü saat 12.00'de Biletix'te satışa sunulacağı duyurulmuştu. Buna karşın biletler açıklanan tarihte satışa çıkmadı. 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul, tarihi bir günde müziği ve kültürünü 2 milyar kişiye ulaştırma olanağını elinden kaçırmış oldu. Live Earth'ün diğer kentlerdeki ayaklarında Madonna, Red Hot Chili Peppers, Genesis, Yusuf İslam gibi ünlü isimler müzikseverlerle buluşacak.