İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Şehir Aydınlatma Birliği’nin Üyesi Oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Uluslararası Şehir Aydınlatma Birliği’ne (LUCI) üyelik için başlatmış olduğu girişim 10.10.2007 tarihli İçişleri Bakanlığı onayı ile sonuca ulaştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Şehir Aydınlatma ve Enerji Müdürlüğü’nün Eylül ayında Moskova’da düzenlenen Uluslararası Şehir Aydınlatma Birliği’nin (LUCI) “City under Microscope (Mikroskop altında Şehir) isimli etkinliğine katılmasının ardından gelen bu üyelikle birlikte benzeri bir etkinliğin 2010 yılında İstanbul’da düzenlenebilmesi için önemli bir adım atıldı.

Uluslararası Şehir Aydınlatma Birliği’nin amacı, dünyadaki belediyeleri bir şehir aydınlatma ağı oluşturmak üzere bir araya getirmektir. Lyon kentinin başkanlığını yürüttüğü Uluslararası Şehir Aydınlatma Birliği, şehirlerin bir araya geldiği, deneyimlerini karşılaştırdığı ve becerilerini paylaştığı bir forumdur. Aydınlatmanın, kentsel yaşamda, mimaride ve kalkınmada daha iyi kullanımı için birlikte hareket etme şansı sunar. Bugün, Uluslararası Şehir Aydınlatma Birliği’nin tüm dünyada 60’tan fazla üyesi vardır ve bir çok etkinlik organize etmektedir.

Uluslararası Şehir Aydınlatma Birliği, şehir aydınlatmasındaki baş aktörler için uluslararası bir forum niteliği taşımakta olup, kamu aydınlatma politikalarında deneyim ve bilgilerin paylaşımını artırmak üzere belediyeleri, tasarımcıları, işletmeleri ve üniversiteleri bir araya getiriyor.

Uluslararası Şehir Aydınlatma Birliği http://www.luciassociation.org