İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Yangın Çıktı



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) merkez binasında çıkan yangın korku ve paniğe neden oldu.
 
Belediye binasının garaj kısmında bulunan elektrik kablolarının tutuşmasıyla başlayan yangın, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahale etmesiyle büyümeden kontrol altına alındı.

Olay, saat 23.15 sıralarında İBB'nin Saraçhane'ne bulunan merkez binasında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, belediyenin garaj kısmında bulunan elektrik tesisatı henüz belirlenemeyen bir nedenle yanmaya başladı. Yangın, belediyenin elektriğini sağlayan trafolara sıçrayınca belediyenin güvenlik görevlileri durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine Fatih grubundan çok sayıda itfaiye aracı geldi. Oksijen tüpleri ile yangının çıktığı yere giren itfaiyeciler bir süre söndürme çalışması yaptı.

Yangın nedeniyle belediyenin garaj kısmında yoğun duman oluştu. İtfaiye ekiplerinin müdahale etmesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alındı. İçeri giren bazı itfaiye erleri dumandan etkilendi. İtfaiyecilere olay yerindeki sağlık ekipleri müdahale etti. Bu sırada yangını duyan belediyenin üst düzey yöneticileri olay yerine geldi. Polis ekiplerinin olmaması ise dikkat çekti. Belediyenin ve çevredeki bazı evlerin elektrikleri kesildi. Elektrik ekiplerinin söndürme çalışmalarının bitmesiyle tamir çalışmalarına başlayacağı öğrenildi. Ekipler, sabah mesai saati başlayana kadar belediye binasına elektrik vermeyi planlıyor. (CİHAN)