İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden '1. İstanbul Yarışmaları'



İstanbul Büyük Şehir Belediyesi 1. İstanbul Yarışmaları düzenliyor. Yarışmalar ile özellikle öğrencilerin, şehrin tarihi, kültürel ve sanatsal zenginliğinin farkına vararak hayal ettikleri İstanbul'u anlatma olanağı bulmaları, şehir kültürünün ve aidiyet duygusunun gelişmesi ve bu konuyla ilgili sanat dallarına katkıda bulunulması amaçlanıyor. Böylece, İstanbul aşığı yeni şairler, ressamlar, fotoğrafçılar ve yazarlar kazanılması hedefleniyor.

Temel konunun İstanbul olduğu yarışmaya, daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış yalnız bir eserle katılınabiliyor.

Yarışmaların kapsamı ise şöyle:

-Lise öğrencileri arası Resim Yarışması: İstanbul konulu resim yarışmasında birincilik ödülü 2000ytl , ikincilik ödülü; 1500ytl ve üçüncülük ödülü ise 1000ytl. Ayrıca ilk ona giren diğer yarışmacılara da birer Cumhuriyet altını hediye edilecektir. Bununla beraber birinci gelen yarışmacının okuluna da plaket verilecektir.

-Lise öğrencileri arası Kompozisyon yarışması: 'Medeniyetlerin merkezi İstanbul' 'İstanbul ve kentlilik bilinci', 'İstanbul'u yaşamak' gibi konuları kapsayan Kompozisyon yarışmasında da birincilik ödülü 2000ytl , ikincilik ödülü; 1500 ve üçüncülük ödülü ise 1000ytl. Ayrıca ilk ona giren diğer yarışmacılara da birer Cumhuriyet altını hediye edilecektir. Bununla beraber birinci gelen yarışmacının okuluna da plaket verilecektir.

-Lise öğrencileri arası Şiir okuma yarışması: Yarışmacıların kendi yazdıkları veya başkasına ait 'İstanbul' konulu şiirle katılacakları yarışmada da birincilik ödülü 2000ytl , ikincilik ödülü; 1500 ve üçüncülük ödülü ise 1000ytl. Ayrıca ilk ona giren diğer yarışmacılara da birer Cumhuriyet altını hediye edilecektir. Bununla beraber birinci gelen yarışmacının okuluna da plaket verilecektir.

-Lise öğrencileri arası Şiir yazma yarışması: Yarışmacıların kendilerine ait birer eserle katılacağı yarışmada: birincilik ödülü 2000ytl , ikincilik ödülü; 1500 ve üçüncülük ödülü ise 1000ytl. Ayrıca ilk ona giren diğer yarışmacılara da birer Cumhuriyet altını hediye edilecektir. Bununla beraber birinci gelen yarışmacının okuluna da plaket verilecektir.

-Liseler arası Bilgi Yarışması: Üçer kişilik gruplardan oluşan yarışmacılara İstanbul ile ilgili çeşitli sorular yöneltilecek.İlk üçe giren gruplara kupa verilecek. Bununla birlikte birinci olan gruba 2100ytl , ikinci olan gruba ; 1500 ve üçüncülük ödülü ise 1050ytl. . Ayrıca ilk üç grubun okuluna da plaket verilecektir.

-Lise öğrencileri arası 'Satranç Turnuvası': Gençler kategorisinde bireysel turnuva şeklindeki yarışmaya her okuldan üçer oyuncu katılabilecek. İlk üçe giren gruplara kupa verilecek. Bununla birlikte birinci olan gruba 2100ytl , ikinci olan gruba ; 1500 ve üçüncülük ödülü ise 1050ytl. . Ayrıca ilk üç grubun okuluna da plaket verilecektir.

-İlköğretim Okulları (2.Kademe 6,7,8. sınıflar) arası 'Halk Oyunları Yarışması': Azami onar kişilik ekiplerin yarışacağı yarışmada ilk üçe giren gruplara kupa ve okullarına plaket takdim edilecek, bununla beraber birinci gelen gruptakilerden her bir katılımcıya Birer Cumhuriyet altını ve birer çeyrek , ikinci gruptaki her bir katılımcıya birer yarım ve birer çeyrek altın , üçüncü gruptaki her bir katılımcıya ise birer yarım altın hediye edilecek.

-Üniversite öğrencileri arası Makale yarışması: '21 Yüzyılda Eksen şehirler Arasında İstanbul' Bilgiden bilince İstanbul' 'Yerelden Evrensele İstanbul'un katkısı' gibi konularda yazılmış eserlerin yarışacağı yarışmada: Birincilik ödülü 2000ytl , ikincilik ödülü; 1500 ve üçüncülük ödülü ise 1000ytl. Ayrıca ilk ona giren diğer yarışmacılara da birer Cumhuriyet altını hediye edilecektir.

-Üniversite öğrencileri arası Hikaye Yarışması: 'Değerler bağlamında İstanbul'un önemi' 'Dünü, Bugünü ve yarını ile İstanbul' 'İstanbul bilincinin toplumsal yapıdaki yeri' gibi konulardaki eserlerin yarışacağı yarışmada birincilik ödülü 2000ytl , ikincilik ödülü; 1500 ve üçüncülük ödülü ise 1000ytl. Ayrıca ilk ona giren diğer yarışmacılara da birer Cumhuriyet altını hediye edilecektir.

-Üniversite öğrencileri arası Uygulanabilir Sosyal Proje yarışması: Yarışmacılar; özürlüler, sokak çocukları, yaşlılar, kadınlar, çocuklar, emekliler, spor, müzik ve benzeri konuları hedefleyen ; Eğitim, sağlık, rehabilitasyon, eğlence, kültür, sanat,kişisel gelişim içerikli projelerle yarışacaklar. Yarışmada birincilik ödülü 5000ytl , ikincilik ödülü; 4000 ve üçüncülük ödülü ise 3000ytl. Ayrıca ilk ona giren diğer yarışmacılara da birer Cumhuriyet altını hediye edilecektir.

-Lise ve Üniversite öğrencilerini kapsayan 'Fotoğraf yarışması': İstanbul'un güzelliğini anlatan renkli ve siyah beyaz fotoğrafların yarışacağı yarışmaya katılımcılar üçer eserle katılabilecekler. yarışmada birincilik ödülü 2000ytl , ikincilik ödülü; 1500 ve üçüncülük ödülü ise 1000ytl. Ayrıca ilk ona giren diğer yarışmacılara da birer Cumhuriyet altını hediye edilecektir.

-Lise ve üniversite öğrencilerinin yarışacağı 'İstanbul Şarkıları ile Amatör Ses Yarışması': Yarışmacıların bilinen İstanbul şarkılarını seslendireceği yarışmada birincilik ödülü 2000ytl , ikincilik ödülü; 1500 ve üçüncülük ödülü ise 1000ytl. Ayrıca ilk ona giren diğer yarışmacılara da birer Cumhuriyet altını hediye edilecektir.

-Serbest katılımlı 'Türk İslam Sanatları Yarışması': Hat, Tezhip, Ebru ve Minyatür dallarından en az ikisi kullanılarak oluşturulacak sanat eserlerinin yarışacağı yarışmaya 18 yaş üstü tüm İstanbul halkı katılabilecek. Yarışmada birincilik ödülü 4000ytl , ikincilik ödülü; 3000 ve üçüncülük ödülü ise 2000ytl. Ayrıca ilk ona giren diğer yarışmacılara da birer Cumhuriyet altını hediye edilecektir.

Yarışmalarla ilgili detaylı bilgi için:
İstanbul Büyükşehir Beledi Başkanlığı Eğitim Müdürlüğü
Saraçhane / İstanbul
T: 0212 455 19 10-11-15 - 481 53 18
www.ibb.gov.tr