Istanbul Design Week 2008 Sanat Yönetmeni Cibic & Partners Olacak

Cibic & Partners Mimarlık ve Tasarım Stüdyosu, 80’lerin sonunda Milano’da kuruldu. 15 yılı aşkın bir zamandır dünyanın pek çok yerinde projeleriyle faaliyet gösteren stüdyo, mimariden iç mimariye, tasarımdan multimedya iletişimine kadar farklı alanlarda çalışıyor.

Cibic & Partners Studio, dört ortak tarafından yürütülüyor: Aldo Cibic, stüdyonun proje merkezini, her projenin çalışma grubunu koordine eden Luigi Marchetti, Chuck Felton ve Antonella Spiezio ile birlikte oluşturuyor. Cibic & Partners ortakları, mimar, iç mimar, grafik sanatçısı, endüstriyel tasarımcı ve farklı profesyonel ve kültürel geçmişleriyle stüdyoya katkıda bulunan danışmanlar ağı tarafından destekleniyor. Projelerde yaratılan bu çok yönlü katılım ağının bir sonucu olarak Cibic & Partners Studio, enerjinin yoğun bir alışveriş içinde olduğu, sağlam ve yenilikçi projeler gerçekleştiriyor.

Tasarım ve organizasyon kapasitesi, stüdyoyu dünya çapındaki iş grupları için yaratıcı ve güvenilir bir ortak olmasındaki iki belirleyici faktör olarak öne çıkıyor.

Cibic & Partners’ın öne çıkan projeleri arasında şunlar sayılabilir:

Santa Giulia (Milano): NH hotel, ofis ve ticari alanlar (devam ediyor); Rinascente Milan: Beşinci Kat, Çocuk Alanı (devam ediyor); Cisl: Yeni Genel Merkez (Vicenza, İtalya - devam ediyor); Living Nature: Sustainable Resort Community (Şangay, Çin, 2008); Positec: Kurumsal Genel Merkez ve Tesisleri (Suzhou, Çin, 2006).

Stüdyonun son dönem sergileri arasında ise; X Biennale di Architettura, sanat yönetmenliği, set tasarımı projesi (Venedik 2006); New Stories New Design: 6. Şangay Binenali (Şangay, 2006); Farming-on-Thames: Londra Mimarlık Bienali (Londra, 2006); Risanamento, Stand, Fiera Progetto Città (Milano 2006); Riello, Stand, Expo comfort (Milano, 2006) var.

Cibic & Partners’ın tasarım projelerinden örnek olarak ise şunlar verilebilir:

Antonangeli: Formosa (aydınlatma, 2005); Millepiedi: Giardini della Triennale, Milan (bank, 2005); Ottone Meloda: banyo tasarımı (2004); Citizen_city: Design Research (2003); Cappellini: tabure (2002); Artemide: Klik (2002); QBX: Mobilya (2002-2004); Foscarini: Cocò aydınlatma ve Lampoon (aydınlatma, 2000-2002); Paola C.: Sanat yönetmenliği ve tasarım (1999); Standard: Mobilya ve aksesuar (1991); Memphis: Tasarım akımı (1981-1987).

Aldo Cibic
Mimar ve tasarımcı Aldo Cibic, 1955 yılında Vicenza, İtalya’da dünyaya geldi. 1977’de Ettore Sottsass ile çalışmak için Milano’ya taşınan Cibic, 1980’de stüdyoya ortak oldu. 1981’de ‘Memphis’ koleksiyonunun yaratıcıları arasında yer aldı. 1989’da Cibic&Partners Studio’yu kurdu ve okullarla işbirliği içinde olan bir araştırma projesi başlattı.

Cibic halen Milano’da Cibic&Partners’da mimari ve iç mimari projelerini ve Vicenza’da CibicWorkshop ’da tasarım, geliştirme ve araştırma projelerini sürdürüyor.

Ayrıca Domus Academy, Milan Politecnico, Venedik’teki Mimarlık Üniversitesi ve onur profesörü olduğu Şangay’daki Tongji University’de eğitmenlik görevlerine devam ediyor.