İstanbul Design Weekend



İstanbul’da tasarımın tanıtımı amacıyla düzenlenen Design Week'in (İDW 2009) bu yılki adı, ‘İstanbul Design Weekend. Geçtiğimiz yıl ekonomik kriz nedeniyle iptal olan etkinlik bu yıl Nişantaşı, Taksim-Beyoğlu-Galata, Etiler-Levent-Ortaköy ve Şişli olmak üzere dört ana merkezde ve bu merkezlerin çevresindeki alt merkezlerde 70’in üzerinde noktada gerçekleştirilecek. Etkinliğe 360’ın üzerinde tasarımcı katılıyor.

Dream Design Factory’nin düzenlediği etkinlik çerçevesinde katılımcı mekânlar vitrin, enstalasyon ve yeni ürünleri ziyaretçilere tanıtma fırsatı buluyor.

İDW 2009'un öne çıkan etkinlikleri arasında Michelangelo Pistoletto’nun ‘Deniz ve Kara Arasında’ sergisi ve İtalyan tasarımcı Paola Navone'nin hazırladığı, Milano Tasarım Haftası’nda da sergilenen Richard Ginori enstalasyonu sayılabilir. Ayrıca, Türkiye'den tasarımcılarının katılımıyla ''OOPS!'' ve ''Barbarlight'' sergileri ile dünyanın yenilikçi malzemeler konusundaki en büyük ve önemli araştırma merkezi olan Material ConneXion, ''İstanbul Design Weekend 2009''da öne çıkan sergiler arasında yer alıyor.

''İstanbul Design Weekend 2009'', 20 Haziran Cumartesi günü ise Beyoğlu'nda Serdar-ı Ekrem Sokak, Turnacıbaşı Sokak, Faik Paşa Yokuşu ve Kumbaracı Yokuşu Tercüman Çıkmazı'nda düzenlenen etkinliklerde İstanbulluları ağırlayacak.