İstanbul Finans Merkezi için Türk-İngiliz İşbirliği!



Suzan Sabancı Dinçer, İstanbul Finans Merkezi çalışmalarında Türk ve İngiliz özel sektörünün işbirliğinin konuşulduğu yemekte şunları söyledi:

“Uluslararası İstanbul Finans Merkezi’nin, rakiplerinin önüne geçebilmesi için öncelikle kamu, özel sektör ve sivil toplumun birlikte etkin biçimde yol alması büyük önem taşıyor. Özel sektör olarak, bu konuda siyasi iradenin yüksek seviyede olduğunu memnuniyetle görüyoruz.”

Miliyet'in haberine göre, Suzan Sabancı Dinçer, “Bu konuda uluslararası işbirliklerine büyük önem veriyoruz. Bizim için özellikle dünyanın en büyük finans merkezi olan Londra ile oluşturulacak işbirliklerinin geliştirilmesi büyük önem taşıyor” dedi.

Lord Mayor da, The City of London ve İngiliz özel sektörünün, İstanbul Finans Merkezi’nin kurulması ve gelişmesi için yüzyıllara dayanan deneyimlerini paylaşmaya hazır olduğunu vurguladı. Lord Mayor, “Ortaklığımızı güçlendirmek ve derinleştirmek için büyük bir istek var. Bu da yatırım gerektiriyor. Bu gelişmeler beş yılda 1.8 milyar sterlinlik yatırımı gerektiriyor. Geri dönüşü ise 2025’e kadar 20 milyar dolar olacak” dedi.