İstanbul Finans Merkezi Projesi

Ağustos 2011 tarihinde Türkiye'nin ilk finans merkezinin İstanbul'un Ataşehir ilçesinde kurulma kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda Bakanlar Kurulu, İstanbul'un Ataşehir ilçesinde bulunan bazı alanların Yüksek Planlama Kurulu Kararı ile kabul edilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Strateji Belgesi’nin “Fiziksel Altyapının İyileştirilmesi” başlıklı bölümünde belirtilen kriterlere uygun hale getirilmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yetki verdi.

Merkez, New York'taki Rockfeller Merkezi, Londra Uluslararası Finans Merkezi, Dubai Uluslarararası Finans Merkezi ve Hong Kong Finans Merkezi'nden daha büyük bir alana kurulacak. Türkiye'nin ilk finans merkezinin 24 saat canlı kalması amacıyla buraya otel, cafe, sanat ve eğlence merkezi gibi alanlar yapılacak. Finans merkezi, 24 saat yaşayan bir yer haline getirilecek.

Ekim 2011’de ise İstanbul'u dünyanın en önemli finans merkezleri arasına sokacak olan Ataşehir'deki İstanbul Finans Merkezi projesinin tasarım çalışmalarının devam ettiği bildirilmişti.