İşadamı, fotoğraf sanatçısı Cem Boyner 'in ''Yakındaki Uzak''/ ''Uzaktaki Yakın'' adlı eşzamanlı, iki temada toplam 126 eserin yer aldığı ikinci fotoğraf sergisinin süresi, gördüğü yoğun ilgi nedeniyle 31 Ekim'e kadar uzatıldı. Boyner, farklı kültürlerden insan portrelerinin yanı sıra ''beden'' temalı, kadın ve erkek bedeninin mimarisine odaklı stüdyo fotoğraflarını buluşturuyor sanatseverlerle.
Boyner'e ilk fotoğraf makinesini dayısı hediye etmiş. 1930'lardan kalma bir Leica... 2 yıl kullandığı makinesini, bir belediye otobüsünde kaybedince de kahrolmuş. Bir süre makinesiz kaldıktan sonra, okuldaki fotoğraf kulübünde bu sanatın altyapı çalışmasını yapmış, sonrasında da Nikon ile devam etmiş.
Meraklı bir karakteri var. Sürekli deniyor. ''Belki de o nedenle çok çabuk yol aldım. Hiç yüzeysel kalamadım, çok çabuk derine girdim'' diyor. Bugüne kadar çektiği fotoğrafların sayısı on binlerin çok üstünde. Sadece bu sergi için 15 bin fotoğraf arasından eleme yapmış.
SEÇİMİ 'STÜDYO'DAN YANA
Cem Boyner, Türkiye'de çektiği beden temalı fotoğraflarında yabancı modeller kullanmış. Nedenini de ''İşin sahnelendiği ana kadar gizli kalması ve magazin âlemine meze olmamak'' diye açıklıyor. "Nü'lerle ilgili tepkiyi merak ediyordum. Toplumun pek çok kesiminden genelde olumlu reaksiyonlar aldım. Sergi defterinde 5-6 tane" 'Ne lüzum vardı' gibisinden yorum var ama gerisi çok pozitifti. Gazetelerden negatif yorum bekliyordum. Gazetelerin bedenlerin üzerinde yoğunlaşacağını ve bu nedenle diğer sergiye haksızlık edileceğini bekliyordum ama o da başıma gelmedi" diye konuşan Cem Boyner , stüdyo fotoğraflarını doğal fotoğraflara tercih ettiğini söylüyor.
Bu iki sergiye tema açısından tam uymadığı için koyamadığı bazı fotoğrafları ''Âlemler'' başlığı altında hazırlayıp sergilemeyi planlıyor.
Serginin, kişisel arşivini tarayarak bulduğu 20-30 yıllık Afrika müziği örneklerinden oluşan müziğini üç haftaya kadar Ertan Çelikler ile CD haline getirip piyasaya sürmeyi düşünüyor.