İstanbul Millet Bahçesi Konut Fiyatlarını Uçurdu



Türkiye Veri İşleme Merkezi'nin (TUVİMER) araştırmasına göre, 23 Mayıs'ta Millet Bahçesi olacağı açıklanan Atatürk Havalimanı arazisi ile sınırı bulunan 8 mahallede konut fiyatları kısa sürede yüzde 30,4'e varan oranlarda arttı. Artış oranları şu şekilde;

1-Yüzde 30,4 Şenlikköy
2-Yüzde yüzde 27,5 Basınköy,
3-Yüzde 23,8 Yeşilköy,
4-Yüzde 11,7 Ataköy 2-5-6. Mahallesi
5-Yüzde 7 Beşyol
6-Yüzde 3,6 Ataköy 3-4-11. Mahallesi
7-Yüzde 2,1 Yeşilyurt Mahallesi
8-Yüzde 1,3 Ataköy 7-8-9-10. Mahallesi

Emlak Kulisi'nde yer alan habere göre; faiz oranlarının da düşmesi nedeniyle uzun süredir yatay seyreden konut fiyatları yüzde 4,8 arttı. Anadolu Ajansı'ndan Uğur Aslanhan'ın haberine göre; söz konusu dönemde Atatürk Havalimanı'na sınırı bulunan 8 mahallenin 5'inde bu rakamın çok daha üzerinde yükseliş görüldü.

Reklam Goruntulenme Bolumu

"Bakırköy'de satılan konut adedi mayısta yüzde 50, haziranda yüzde 45 arttı"
Bakırköy'de konut satışları ciddi oranda arttı. 2018'in ilk 6 ayında, 2017'nin aynı dönemine göre İstanbul genelinde konut satışları bir miktar da olsa gerilerken, Bakırköy'de yüzde 20 yükseliş görüldü.

Tapusor . com Genel Koordinatörü Ömer Türkoğlu, "Ortalama konut metrekare değerlerinin İstanbul ortalamasının oldukça üstünde seyrettiği Bakırköy'de kredi faizlerinin bu dönemdeki seviyesinin de desteği ile birlikte pozitif bir hava hissedildiğini söyleyebiliriz. 2018 yılı 3. ve 4. çeyreğinin de tamamlanması ile birlikte yılın bütününü inceleme fırsatı bulacak ve geçmiş dönemlerle daha ciddi karşılaştırmalar gerçekleştirebileceğiz. Böylelikle Millet Bahçesi projesinin bölge konut piyasasına etkisinin ne seviyede olduğunu daha tanımlı başlılar altında tespit edebilmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

"Yapımı başladığında hareketlilik daha da artacak"
Atatürk Havalimanı'nın hemen karşısında Babacan Port Royal isminde projelerinin olduğunu ifade eden Babacan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Babacan ise "Millet Bahçesi projesi açıklandıktan sonra satış ofisimizde yoğunluk arttı. 11 milyon metrekarelik Millet Bahçesi, sadece İstanbul için değil Türkiye için de önemli bir alan olacak." dedi.

Babacan, "İstanbulluların nefes alabileceği, sosyalleşebileceği büyük bir alan olacak. Burası sadece park değil, içerisinde göletlerin, eğlence alanlarının bulunacağı büyük bir dinlence ve eğlence merkezi olacak. Burayı yurt dışında görmeye gelecekler. Türkiye'nin turist çekim merkezi olacak" diye konuştu.

"İnşaat sektöründe işler daha da açılacak"
Bölgenin yatırım yapılacak ideal yerlerden olduğunu belirten Babacan şunları söyledi; "Bizim de Millet Bahçesi'nin yapılacağı alan ile aramızda sadece E-5 karayolu var. Karşımız Millet Bahçesi olacak. Babacan Port Royal adeta Millet Bahçesi'ne sınır olacak. Yeni metro da geliyor buraya. 16 bin 500 metrekare arsa üzerine 800 daireden oluşan projemizde aile rezidansları da bulunuyor. Tüm sosyal donatıların bulunduğu projemizin hemen önünde bulunan 22 bin metrekarelik araziyi de yeşillendireceğiz. Millet Bahçesinin ve 22 bin dönümlük alanın yapılmasıyla yemyeşil bir alan içerisinde kalacağız. Ulaşım avantajımız da çok önemli."

Konut fiyatları artacak
Konut fiyatlarını artırmadıklarını ifade eden Babacan, ancak ağustos sonu itibariyle rakamların yükselebileceğini, oturum ve yatırım için bu projeden konut almanın tam zamanı olduğunu bildirdi.