İstanbul Park’a 12 Firma Talip



İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Formula Yatırım A.Ş. (FİYAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Formula 1 pisti İstanbul Park’ın işletme hakkının devri ile ilgili ihalede, şu ana kadar teklife çağrı metnini 12 firmanın aldığını, bunlardan 4’ünün yabancı olduğunu söyledi. Teklife çağrı metni almak için 17 Mart’a kadar zaman olduğunu belirten Yalçıntaş, “Yabancı firmalardan doğudan da var, batıdan da var” dedi.

Yalçıntaş, ihale sürecine ilişkin olarak şunları kaydetti: “Burada muhtelif aşamalar var. Birinci aşama teklife çağrı metnini alma. İkinci aşama teklife çağrı metninden sonra diğer evrakları alarak bir teklif sunma. Üçüncü aşama ise bu sunulan teklifi ki ben buna tekliften ziyade firma tanıtım dokümanı ve iş planı diyorum, gerek FİYAŞ olarak, gerekse Formula One Administration Limited (FOA) olarak bizlerin değerlendirmesi. Bu değerlendirme sonucunda ortaya kesin bir liste çıkacak. Biz bu kesin listeden fiyat isteyeceğiz.”

Teklif sayısı fazla artmaz
Yalçıntaş, teklife çağrı metnini alan firma sayısıyla ilgili beklentisini, “12 firma, açıkçası tam benim beklentimdi. 17 Mart’a kadar hala zaman var. Ama çok fazla artacağını zannetmiyorum. Çünkü zaten niyetli olan firmalar 1 hafta içinde geldiler ve hemen aldılar” sözleriyle değerlendirdi.

Ofer talip değil
Teklife çağrı metnini alan 12 firma arasında İsrailli işadamı Sami Ofer’in şirketinin bulunmadığını belirten Yalçıntaş, şunları kaydetti: “Ben şirketlerin ismini görüyorum, ortakların hepsini elbette ki bilemem. Ama Ofer’in kamuoyuna mal olmuş bazı şirketleri var. O şirketlerin hiçbiri bu listenin içinde yok. Ayrıca benim ne doğrudan ne de dolaylı olarak sayın Ofer’le veya sayın Ofer’in görevlendirdiği bir kişiyle görüşmem olmadı.”

Teknopark arazisi için ön imza atıldı
Murat Yalçıntaş, teknopark için de araziyi belirlediklerini, devletin mülkiyetinde olan arazinin bu şekilde değerlendirilebilmesi için bir ön mutabakat hazırlandığını, şu anda gerekli detay çalışmasının yapıldığını belirterek, yurtiçinde birlikte çalışacakları firmayla ön anlaşma imzaladıklarını kaydetti.